Shadow

Călătoriile individuale sunt în creștere și atrag atenția operatorilor de turism

Cererea de călătorii a crescut de la începutul pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, industria recunoaște că această tendință este anterioară pandemiei și că nu mai este vorba doar de călătorii culturale sau de aventură, ci mai degrabă de a intra în contact cu realitatea destinației. Iar această schimbare de mentalitate nu a fost lăsată în afara programelor operatorilor de turism, care au făcut loc acestei modalități.

„De mult timp, nu mai este vorba doar despre biserici și mănăstiri, ci despre actualitatea și viața locală normală, politică, afaceri, întâlnirea cu localnicii„, a declarat Peter-Mario Kubsch, director general al operatorului de turism Studiosus din München, care crede că „așteptările sunt în continuă schimbare” din partea călătorului.

„Suntem din ce în ce mai conștienți de cererea de experiențe de călătorie, chiar înainte de coronavirus”.

Acest lucru a fost declarat de Ralf Huber, director general adjunct al Ikarus Tours. De fapt, turoperatorii au reacționat de mult timp, iar în cazul pieței emitente germane, cataloagele oferă din ce în ce mai multe alternative la turul clasic de grup, care este încă opțiunea preferate de o parte semnificativă a acelei piețe, potrivit fvw.

Părăsirea grupului

În cazul Studiosus, de exemplu, această căutare a călătoriei individuale a fost concretizată de ceva timp prin oferirea de „excursii suplimentare” ca „opțiuni de excursie” planificate. De exemplu, oricine refuză să viziteze orașul vechi Ronda (Malaga) în grup poate merge pe jos până la defileul Guadalevín.

Kubsch: „Dacă vreți să mergeți pe cont propriu vă oferim întotdeauna alternative pregătite la programul de grup@. 

„Face parte din produsul nostru: este complet normal să părăsești grupul. Ghizii noștri sunt pregătiți pentru asta, totul este bine gândit”. În loc să dezvolte un produs complet nou, Studiosus și-a rafinat produsul de bază și, după cum a declarat purtătorul său de cuvânt, colaborarea ghidurilor este indispensabilă în acest caz.

 

Mai multe informații legate de tendințe de călătorie: 5 schimbări în călătorii pe care le aduce 2023.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.