Shadow

Boris Johnson elimină restricțiile și carantina pentru vaccinați

Boris Johnson a anunțat că utilizarea măștii, distanțarea socială și limitele la spațiile interioare și exterioare, printre alte restricții impuse în Regatul Unit pentru a controla răspândirea COVID-19, vor fi complet eliminate în Anglia începând cu 19 iulie și vor fi cetățenii cei care vor gestiona riscurile pe care le asumă și ce prevenții ar trebui să ia în funcție de propriile criterii. Va fi o redeschidere totală a tuturor unităților, inclusiv a vieții de noapte. Cu toate acestea, guvernul va lua deciziile finale pe 12 iulie și, la sfârșitul acestei săptămâni va anunța măsurile care vor înlocui carantina călătorilor complet vaccinați care se întorc din țări aflate pe lista galbenă. Turismul național și călătoriile internaționale, beneficiază de aceste anunțuri, care, cu toate acestea, au primit critici chiar și din partea populației, în special suspendarea utilizării unei măști și distanța de siguranță. 

Acest anunț a fost făcut de premierul britanic luni, într-o conferință de presă din Downing Street, în ciuda observațiilor și ingrijorărilor exprimate de oamenii de știință britanici cu privire la viteza cu care guvernul schimbă cu 360º măsurile. Irlanda de Nord, Țara Galilor și Scoția nu au anunțat încă noile măsuri.

Johnson a asigurat că va avea loc o recuperare puternică, datorită strategiei țării și a progresului în vaccinare, menționând că Regatul Unit are cea mai mare proporție de populație vaccinată din orice țară din Europa, cu excepția Maltei.

Acum, cu această bază, guvernul trebuie să decidă dacă este sigur să se deschidă. Johnson consideră că, dacă nu se deschide acum, ar putea fi mai rău mai târziu, când se apropie toamna, un sezon în care „cazurile ar putea ajunge la 50.000 pe zi în 15 zile.

Din 19 iulie

Anglia va intra la data de 19 iulie în faza patru a foii de parcurs stabilite de guvern pentru a ieși din restricțiile puternice impuse la începutul anului pentru a controla răspândirea COVID-19.

  • Planurile de înlocuire a izolării sau carantinei pentru persoanele complet vaccinate, care se întorc din țări de pe lista galbenă, cum ar fi România, vor fi anunțate la sfârșitul acestei săptămâni.
  • Testarea și monitorizarea vor continua, dar guvernul vrea să înlocuiască izolarea cu testarea zilnică.
  • Toate limitele legale pentru întâlnirile în interior și în aer liber vor fi eliminate.
  • Toate companiile vor putea redeschide, inclusiv cluburile de noapte.
  • Oamenilor li se va permite să ia propriile decizii cu privire la ceea ce este sigur, mai degrabă decât comportamentul determinat de lege.
  • A doua doză de vaccin pentru cei sub 40 de ani se va accelera, după opt săptămâni, nu  12.
  • Regula privind distanțarea socială în metrou va fi eliminată.
  • Obligația legală de a purta o mască dispare, deși vor fi emise indicații cu privire la momentul în care oamenii sunt sfătuiți să le folosească.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.