Shadow

Blocajul aplicat Regatului Unit va provoca pierderi pentru turismul britanic de 2.730 de milioane de euro

Izolarea de care suferă acum Regatul Unit din cauza apariției unei noi tulpini de coronavirus mai virulentă decât cea care a provocat pandemia de COVID-19 va costa economia britanică și turismul receptor pierderi de până la 2,5 miliarde lire sterline (2.730 mil. €) din cauza scăderii sosirilor internaționale în perioada de Crăciun, conform estimărilor UKinbound. 

 

În decembrie anul trecut, puțin sub 3,5 milioane de turiști internaționali au vizitat Regatul Unit și au contribuit cu cheltuielile lor la magazine, restaurante, hoteluri și destinații turistice. 

 

UKinbound spune că operatorii de turism și companiile de management al destinațiilor (DCM), care sunt responsabile de atragerea a mai mult de jumătate din totalul vizitatorilor internaționali, se află la marginea prăpastiei și 60% se tem că afacerea lor ar putea să nu supraviețuiască la criză. 

 

Colapsul lor va îngreuna redresarea economică a Regatului Unit, motiv pentru care UKInbound solicită crearea unui fond de Reziliență a Turismului Inbound. 

 

Din martie, criza de COVID-19 a dus turismul inbound al industriei într-un punct mort, cu o scădere de 76% a vizitatorilor internaționali pe tot parcursul anului 2020, cu piețe cheie precum Statele Unite și China închise aproape definitiv. 

 

Asociația solicită, de asemenea, guvernului britanic să colaboreze cu industria pentru a introduce teste rapide înainte de plecare, alături de introducerea urgentă a coridoarelor de călătorie regionale cu piețe cheie. 

 

CEO-ul Joss Croft a spus: „Aceste cifre sunt un memento puternic al impactului britanic al COVID-19 asupra sectorului turistic receptor, care nu numai că se va confrunta cu un Crăciun sumbru, ci cu un viitor mai sumbru chiar și fără sprijinul specific al guvernului”. 

 

Luni, prim-ministrul britanic Boris Johnson, se afla în discuții de criză pe fondul interdicției mai multor țări a Uniunii Europene de a călători către și dinspre Regatul Unit, pe lângă prăbușirea continuă a discuțiilor cu privire la Brexit. Tunelul din Canalul Mânecii a fost închis pentru prima dată în ultimii 12 ani, blocând până la 10.000 de camioane care transportau mărfuri, iar supermarketurile britanice erau îngrijorate de cumpărăturile de panică. 

 

Cazurile zilnice de Coronavirus în Regatul Unit s-au apropiat de 36.000 duminică, aproape dublu decât în săptămâna precedentă, iar decesele raportate se ridică acum la 68.307.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.