Shadow

Blackstone caută cumpărător pentru francizorul său G6, cu 1.400 de hoteluri

The Blackstone Group solicită în prezent interesul viitorul cumpărătorilor pentru a cumpăra G6 Hospitality, managerul hotelier al brandurilor Motel 6 și Studio 6, companie pe care a cumpărat-o de la Accor în 2012 pentru 1,9 miliarde de dolari și care are astăzi 1.400 de hoteluri adăugând două francize

Fondul de investiții din SUA ar căuta să scape de compania care operează aceste două tipuri de francize: Motel 6, pentru hoteluri economice, și Studio 6, specializat în sejururi lungi. Potrivit unor surse citate de Bloomberg, operațiunea ar depăși un miliard de dolari, ceea ce ar fi cu mult sub ceea ce a plătit pentru ea.

Cele 1.400 de hoteluri sub franciză G6 Hospitality sunt răspândite în 49 de state din Statele Unite și Canada și au fost fondate în 1962. Accor devenise acționarul principal al Motel 6 în 1990. 

Lanțul francez a creat franciza brandului Motel 6 în 1994 și ulterior operatorul G6 Hospitality ca și companie de management sub care operează și Studio 6.

Blackstone se poate lăuda cu cea mai mare vânzare hotelieră post-pandemie prin cederea hotelului Cosmopolitan Las Vegas pentru aproape 5 miliarde de euro, într-o operațiune anunțată în septembrie 2021. De asemenea, are un rol puternic în sector, și în alte destinații din sudul Europei prin compania sa de investiții Hotel Investment Partners (HIP).

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.