Shadow

Biden întâmpină rezistența sectorului prin dreptul de veto față de anumite țări

Agențiile din Statele Unite resping dreptul de veto pentru anumite țări atât din partea Guvernului lor, cât și a celor din restul lumii, considerându-l disproporționat și foarte dăunător sectorului și economiilor naționale. Zane Kerby, președintele și CEO al American Society of Travel Advisor (ASTA), a emis o declarație ca răspuns la o adevărată cascadă în creșterea restricțiilor legate de nouă variantă omicron, ei spun că provoacă daune financiare suplimentare industriei de călătorii deja ruinate

 

Interdicțiile de călătorie specifice țării sunt un instrument prea puternic și creează adesea daune economice și sociale neintenționate, dar substanțiale„, indică Kerby. 

 

„Această revenire la interdicții pentru anumite țări, când au trecut doar câteva săptămâni de când Statele Unite au redeschis granițele pentru călătorii complet vaccinați, este profund frustrantă și vine exact în momentul in care redresarea industriei câștigă avânt. 

 

CEO-ul ASTA a reamintit că însuși directorul OMS pentru zona Africii a subliniat că „restricțiile de călătorie pot juca un rol în reducerea ușoară a răspândirii Covid-19 și o povară grea asupra vieților și a mijloacelor de trăi„. 

CEO-ul ASTA, Zane Kerby.

 

Iar cei mai afectați sunt consilierii sau agenții de călătorie care sunt afectați în mod disproporționat de fiecare data când o astfel de interdicție de călătorie este implementată, deoarece afacerile lor se bazează în mare măsură pe călătoriile internaționale. 

 

„În SUA, sistemul robust de cerințe cu măști, testare și vaccinare – consolidat minuțios în ultimele luni – evită nevoia de interdicții specifice fiecarei țări de fiecare dată când apare o nouă variantă, ceea ce este inevitabil”, explică Zerby. De aceea, ASTA îndeamnă Administrația Biden și guvernele tuturor țărilor să ridice vetourile cât mai curând posibil. 

 

În plus, așa cum au cerut și în cazul agențiilor britanice pentru noile restricțiilor, ASTA consideră că atunci când noile cerințe afectează un anumit sector productiv ar trebui să primească spijin suplimentar guvernamental. Din acest motiv, au cerut Congresului să ia în considerare faptul că pentru multe companii pandemia nu s-a încheiat și să includă agențiile în programul de ajutor, precum și în legătură cu reglamentarea temporară a angajării. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.