Shadow

Așa vor țările europene să salveze turismul: TVA redus și vouchere

Planurile Marshall pregătite de diferitele țări europene pentru a salva sectoarele lor de turism prevăd în prezent o investiție de peste 130 de miliarde de euro. Patru țări au redus TVA-ul la hoteluri, două au redus TVA-ul la serviciile turistice și opt țări au ales să reducă ambele. În plus, patru țări au ales să meargă mai departe și să combine tăieri de TVA cu vouchere turistice cu reduceri. România este una dintre țările europene care nu au aprobat nici una din cele două măsuri

 

Potrivit raportului, Republica Moldovă, Muntenegru, Belgia și Bulgaria, au aprobat reducerea TVA-ului pentru industria hotelieră în urma pandemiei. La rândul lor, Norvegia și Republica Cehă au aprobat reducerea TVA-ului pentru toate serviciile turistice. Și opt țări, Austria, Germania, Lituania, Italia, Regatul Unit, Cipru, Grecia și Irlanda, au combinat ambele reduceri de TVA. 

 

Țările în gri nu au aprobat nici reduceri de TVA nici vouchere de consum.

 

În afara Europei, alte țări au optat, de asemenea, pentru vouchere de consum (China, Japonia, Coreea și Islanda) și pentru reduceri de impozite (Colombia, Turcia și Cambodgia) pentru a-și sprijini sectoarele turistice respective. 

 

Planuri de investiții Marshall

În ceea ce privește investițiile prevăzute în planurile de redresare a turismului, se remarcă cele 55 de miliarde ale Italiei (turismul reprezintă 5,9% din PIB-ul său), cu 5 miliarde direct către turism; cele 25 de miliarde ale Greciei (6,8% din PIB); și cele 18 de miliarde din Franța (7,4% din PIB). 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.