Shadow

Aruba dorește să fie nu numai o destinație „fericită” ci și biometrică

Guvernul din Aruba, destinație cunoscută popular drept „Insula Fericită”, a semnat un acord cu World Travel & Tourism Council (WTTC) pentru implementarea primului program pilot din lume care va lega serviciile de transport aerian cu transportul terestru, grație utilizării datelor biometrice de-a lungul experienței vizitatorului. 

 

De câțiva ani, Aruba se angajează să-și onoreze porecla populară „Insula Fericită”. Pentru aceasta, și printr-o puternică campanie de marketing, s-a avansat în diferite inițiative, astfel încât acest concept să fie transmis întregii experiențe de călător. Printre ei, el a dezvoltat programa Aruba Happy Flow, care a fost primul program de facilitare a pasagerilor bazat pe utilizarea biometriei în aeroporturi. Rezultatul e simplu: mai puțin hârtie, mai multă fericire. 

 

Dar, această experiență poate fi transferată în restul șederii sale și ca pasagerul să închirieze mașina sa și să facă check-in la hotel fără a prezenta documentația sau a completa formularele tot timpul? Aruba va încerca acest lucru. Și pentru aceasta, destinația a semnat un acord cu World Travel & Tourism Council (WTTC) pentru a implementa un program care îi va permite să lege acest proces de date biometrice pe care le-a derulat în domeniul transportului aerian cu servicii sol

Aruba și WTTC vor aprofunda utilizarea datelor biometrice în destinație.

 

Seamless Travel Journey, al WTTC, are drept obiectiv să „transforme călătoria prin utilizarea tehnologiei biometrice pentru a crea o experiența de călătorie sigură și ușoară, de la zbor la închiriere de mașini și check-in la hotel, în timp ce îmbunătățește securitatea frontierei și eficiența comercială”.

 

Între timp, Aruba Happy Flow a fost implementat în 2015, ca urmare a unei cooperări între Guvern și Autoritatea Aeroportului din Aruba; compania KLM; Grupul Royal Schiphol; Ministerul Justitiei și Securității olandeze; Royal Netherlands Marechaussee; și Vision-Box. Acum, cu extensia care va include închirierea și check-in-ul auto la hotel prevăzută pentru 2020, programul va permite turiștilor să testeze aplicarea tehnologiei biometrice în fiecare etapă a procesului de călătorie

 

Călătorii Aruba Happy Flow își oferă identitatea o singură dată la începutul călătoriei, deoarece datele sunt prelucrate „într-un mod sigur”, respectând cerințele cerute de organizațiile și agențiile guvernamentale pe toată durata călătoriei”. „Ulterior, utilizatorul trece prin punctele de control în timpul călătoriei, folosind doar recunoașterea facială, ceea ce îl face un proces complet fără contact, fără întreruperi”, au explicat ei. 

 

În această primă etapă pilot, hotelurile participante vor fi Aruba Divi Resorts și complexele Bucuti și Tara Beach Resort, în timp ce franciza locală Hertz Car Rental Aruba va colabora în domeniul închirierilor auto. 

 

În acest cadru, Gloria Guevara, președinte și CEO al WTTC, a declarat: „Solicităm altor guverne să se inspire din eforturile Arubei și să testeze instrumentele deja disponibile pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru nevoile lor”. 

 

Potrivit ultimei cercetări a organismului, sectorul Călătoriei si Turismului contribuie cu 10,4% din PIB-ul mondial și 319 milioane de locuri de muncă. Cu o nouă investiție de infrastructură a aviaiției, care include pistele, terminalele și noile tehnologii, cum ar fi biometria, agenția estimează că până în 2028 ar putea fi create între 12 și 31 de milioane de locuri în sector la nivel global. 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.