Shadow

Airbnb va concedia 25% din forța de muncă din cauza impactului virusului

Platforma de închirieri de vacanță Airbnb intenționează să concedieze 25% din forța de muncă, aproximativ 1.900 de angajați din cei 7.000 pe care îi are la nivel mondial, ca urmare a impactului negativ pe care pandemia Covid-19 îl are asupra conturilor sale, potrivit CEO-ul companiei Brian Chesky, într-o scrisoare trimisă angajaților. „Afacerea Airbnb a fost grav deteriorată, previziunile privind veniturile pentru acest an reprezintă mai puțin de jumătate din beneficiile anului 2019”, spune directorul. 

CEO-ul platformei subliniază în comunicat că lumea se confruntă cu „cea mai înfiorătoare criză a timpului nostru”, ceea ce a dus la o călătorie completă. Potrivit lui Chesky, pandemia lasă un scenariu în care „nu știm exact când se vor întoarce călătoriile și dacă atunci când se vor întoarce vor fi diferite”.

Rezervarea de apartamente a scăzut din cauza Coronavirusului.

În acest sens, el avertizează că compania nu își va permite să facă aceleași lucruri ca înainte de criză, astfel încât reducerile sunt destinate pentru a concentra afacerea.

„Trebuie făcute modificări fundamentale la Aibnb și reducerea dimensiunii forței de muncă”, a spus el. 

După cum subliniază Chesky în scrisoare, călătoriile în lumea post-covid vor fi diferite, de aceea compania trebuie să evolueze într-o manieră în concordanță cu aceste schimbări. Astfel, el a anunțat că compania își va reduce investițiile în activități precum Transport și ‘Airbnb Studios’ și va tăia secțiunea de Hoteluri și Lux (un serviciu de vacanțe de lux).

„Aceste decizii nu sunt o reflecție a activității acestor echipe și nu înseamnă că cei care le includ vor pleca”, clarifică CEO-ul, care observă că reducerile vor afecta întreaga companie.

În acest sens, este detaliat un ghid al principiilor pentru efectuarea acestor reduceri de forță de muncă: acestea vor fi adaptate la strategia de afaceri și la capacitatea necesară, se va acorda sprijin personalului afectat, angajamentul ferm al companiei cu diversitatea, comunicarea cu cei afectați va fi optimizată și se va aștepta pentru a comunica detaliile până când acestea vor fi finalizate.

 

Indemnizații

De asemenea, concedierile și compensațiile vor fi adaptate legislației fiecărei țări. În Statele Unite și Canada, ultima zi de lucru a acestor angajați este azi 11 mai. În Statele Unite, compania va acoperi, de asemenea, acești angajați cu 12 luni de asigurare medicală „pentru a limita povara cheltuielilor medicale” în plină criză de sănătate, detaliază Chesky.

La rândul său, managerul explică faptul că mulți dintre angajații care rămân în companie vor avea un nou rol, astfel că vor primi o invitație la o reuniune în următoarele zile pentru a discuta noile lor funcții.

„Pentru cei care părăsesc Airbnb. Îmi pare atât de rău. Nu este vina voastră. Lumea va căuta mereu calitățile și talentele pe care voi le-ați adus la Airbnb … care au contribuit la a face Airbnb”, încheie Chesky scrisoarea. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.