Shadow

Airbnb a colectat 315 milioane de euro din taxele turistice din UE

Airbnb a anunțat că la nivel global a remis peste 4 miliarde de dolari (3,549 milioane de euro) în taxe turistice și pentru prima dată a încasat și remis către Uniunea Europeană un total de 354 de milioane de dolari (317 milioane de euro). Platforma a raportat că s-a observat o distribuție mai mare a înnoptărilor, ca urmare a pandemiei, și că în UE aproape 60% s-au făcut în zone mai puțin populate, față de 40% în 2019. 

 

„Călătoria cu Airbnb poate fi adesea supusă taxelor turistice, iar colaborarea cu autoritățile UE simplifică procesul pentru toată lumea prin automatizarea colectării și transmitarea taxelor turistice de la oaspeți în numele gazdelor”, se arată în platformă. 

 

Airbnb a început să colecteze taxe în 2014, la Amsterdam, și în prezent are acorduri cu orașe și regiuni din 15 din cele 18 state ale UE în care se aplică taxa turistică, inclusiv Amsterdam, Florența, Lisabona și Milano, iar colectarea este larg răspândită în Franța, acoperând peste 29.000 de orașe. 

 

Airbnb a detaliat că datorită colectării acestor taxe este posibil să se constate că există schimbări în tendințele de călătorie.

„În 2019, primii zece beneficiari ai UE ai taxelor turistice remise de Aribnb au reprezentat cea mai mare parte din toate taxele turistice remise din regiune, dar in 2021 primii zece beneficiari au o pondere semnificativ mai mică din toate taxele turistice. Aproape 60% din înnoptările UE în prima jumătate a anului 2021 au fost în zone mai puțin populate, comparativ cu aproape 40% din înnoptările din prima jumătate a anului 2019”, a indicat el. 

 

În prima jumătate a anului, principalele piețe globale includ Sicilia, Var, Pyrenees-Atlantiques și Vaucluse, adăugând că, Costa Blanca a avut mai multe înnoptări decât Madrid, iar Algarve mai mult decât Lisabona. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.