Shadow

Air France – KLM lansează un program de bio-combustibil dedicat clienților corporate

Comunicat de presă

Grupul Air France KLM a lansat un program inovativ care permite companiilor să joace un rol activ în viitorul călătoriilor sustenabile.

Clienții corporate Air France și KLM, după o estimare a emisiilor de CO₂ asociate călătoriei lor, vor putea determina o contribuție anuală pe care doresc să o dedice programului Corporate SAF (Sustainable Aviation Fuel). Toate contribuțiile Air France și KLM vor fi investite în aprovizionarea și consumul de combustibil sustenabil. Acest lucru va sprijini crearea unei industrii durabile de combustibil pentru aviație care garantează un transport aerian din ce în ce mai ecologic.

Investind în acest program corporate, companiile iau măsuri concrete pentru a reduce emisiile de CO₂ și contribuie la tranziția ecologică a transportului aerian prin sprijinirea soluțiilor inovatoare.

Grupul Air France - KLM menține zborurile din București către Amsterdam și Paris în sezonul de iarnă | Economica.net

Combustibili de aviație durabili, pârghii fundamentale pentru reducerea emisiilor de CO

De mulți ani, Air France și KLM se implică în programe de cercetare și dezvoltare în domeniul combustibililor alternativi. În 2011, cele două companii aeriene au fost printre primele care au operat zboruri comerciale, demonstrând o posibilă alternativă la combustibilii fosili.

Combustibili de aviație durabili pot fi fabricați astăzi din uleiuri uzate, produse uzate și reziduuri forestiere. Acestea pot fi încorporate în combustibilul pentru avioane fără modificări ale motorului. Utilizarea lor poate reduce emisiile cu peste 85% comparativ cu combustibilul convențional. Principala provocare de astăzi este dezvoltarea unei industrii durabile la care clienții corporate Air France și KLM vor putea aduce o contribuție concretă.

Într-un moment în care conștientizarea problemelor climatice se află în centrul strategiei multor companii, programul Air France-KLM oferă clienților posibilitatea de a deveni actori în reducerea emisiilor de CO₂

Air France și KLM lucrează de mulți ani pentru a-și reduce impactul asupra mediului”, a declarat Henri de Peyrelongue, vicepreședinte executiv vânzări comerciale, Air France-KLM. „Lansarea programului Corporate SAF este o dovadă suplimentară a unui angajament puternic care conduce la acțiuni concrete. Prin contribuția lor, clienții noștri corporate vor fi partenerii de mâine într-o tranziție energetică care poate fi pe deplin în conformitate cu politica lor de călătorie mai responsabilă din punct de vedere ecologic „.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.