Shadow

Air France își va concentra toate zborurile la Paris Charles de Gaulle

Confruntată cu scăderea cererii pentru zborurile interne, începând din vara anului 2026, Air France va transfera toate zborurile sale din Paris cu excepția legăturii către Corsica, care este o obligație de serviciu public (OSP) de pe aeroportul Paris Orly pe aeroportul Charles de Gaulle, unde va îmbunătăți, de asemenea, conexiunea între zborurile interne și cele internaționale. Terminalul de la Orly va fi ocupat de Transavia, filiala low-cost a grupului. 

Între 2019 și 2023, traficul intern de la Orly a scăzut cu 40%, iar zborurile dus-întors în aceeași au scăzut cu 60%, potrivit informațiilor de pe portalul Airlines.de.

Motivul acestui declin a accentuat este scăderea numărului de călătorii de business, deoarece companiile folosesc din ce în ce mai mult videoconferințele și optează pentru tren din motive ecologice. 

Air France își va concentra toate zborurile la Paris Charles de Gaulle

Pentru călătorii Air France care vin din alte țări, măsura nu înseamnă prea multe schimbări și chiar îi avantajează dacă zboară spre alte destinații din Franța, deoarece vor avea o conexiune directă, evitând transferul la aeroportul Orly pentru a face legătura cu zborul lor intern.

Transavia va deveni compania de referință a grupului în Paris-Orly. Operatorul low cost al Air France KLM continuă să își extindă flota cu aeronave Airbus A320neo și A321neo mai eficiente, cu o reducere  cu 15% a consumului de combustibil si a emisiilor de CO2 și cu 50% a poluării fonice. 

Până în 2026, Air France va continua să opereze de la Paris-Orly către aeroporturile din Toulouse, Marsilia, Nisa și departamentele franceze de peste mări.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.