Shadow

Aeroporturile germane prevad o redresare puternică a zborurilor de Paște

Având în vedere relaxarea restricțiilor și cerințelor COVID-19 în multe țări, în special din Europa, asociația aeroporturilor germane ADV se așteaptă la o „renaștere” a călătoriilor cu avionul de Paște. Organizația a citat diverse sondaje, care arată că există „o cerere mare reprimată pentru călătorii de vacanță”. 

În primele săptămâni ale anului, numărul mare de infecții și restricțiile de călătorie au redus cererea de zboruri, a explicat ADV.

Asociația a indicat că, în prezent, volumul săptămânal de la toate aeroporturile germane combinate este puțin peste un milion de pasageri, mai puțin de o treime față de primele săptămâni din 2019, când se ridică la aproximativ 3,5 milioane de pasageri pe săptămână. 

Directorul general ADV, Ralph Beisel, a criticat „mozaicul în continuă schimbare a reglementărilor COVID-19 specifice fiecărei țări. Acest lucru îi preocupă pe călători. Deși, numărul mare de cazuri în destinațiile majore de călătorie a eliminat și mai mult cererea”.

Anul trecut, aeroporturile germane s-au închis cu aproximativ 78,6 milioane de pasageri, număr care pentru o parte a sectorului, inclusiv ADV, a fost pozitiv, deși este încă cu 68,6% sub  cel din 2019.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.