Shadow

Aeroporturi internaționale: cinci măsuri pentru salvgardarea a 6 mil. de locuri de muncă

Consiliul Aeroporturilor Internaționale (ACI World) a propus cinci măsuri pentru a proteja peste 6,1 milioane de persoane care lucrează pe aeroporturi din întreaga lume, cifra care reprezintă 60% din totalul locurilor de muncă din sectorul aviației. Organizația globală a managerilor aeroporturilor estimează că, ca urmare a pandemiei de COVID-19 sau de coronavirus și a restricțiilor de călătorie impuse pentru a limita răspândirea acesteia, în prezent estimează pierderile industriei aeroporturile la până la 70.000 de milioane de dolari (64.000 mil. €) comparativ cu prognozele pentru an. 

ACI World explică faptul că aeroportul mare tipic, cu un trafic anual de peste 40 de milioane de pasageri, generează, în medie, 1,3 miliarde de dolari (1.186 mil. €) în venituri anuale. Cu alte cuvinte, pierderile estimate sunt aproape echivalente cu întreaga bază de venit a celor mai active 50 de centre din lume. Acest lucru nu ia în considerare pierderile pe care le vor suferi în mod inevitabil alți furnizori de servicii pe aeroporturi.

ACI World solicită statelor să ia în considerare măsurile de ajutor financiar pentru a atenua scăderea fără precedent a fluxurilor de numerar și pentru a asigura continuitatea operațională și de afaceri a activităților aeroportului după pandemie, cu accent pe protecția locurilor de muncă.

CEO-ului ACI World, Angela Gittens, a subliniat că „actuala criză are un efect de ondulare” și a citat o evaluare de la Tourism Economics, o firmă deținută de Oxford, a dat ca exemplu Statele Unite, ale căror venituri din turismul internațional vor scădea de 13 ori impactul SARS și aproape va dubla impactul din 11 septembrie.

„De fapt, se anticipează că declinul activității economice ar putea depăși pierderea veniturilor înregistrate în timpul crizei financiare globale din 2008, potrivit Fondului Monetar Internațional”, a adăugat el.

Recunoscând că întregul sector al aviației a fost afectat de această criză, Gittens a subliniat că „ajutorul financiar nu trebuie să fie discriminatoriu și să nu beneficieze un actor în detrimentul unui alt actor din sectorul aviației”.

 

Măsuri propuse de ACI World:

Furnizarea imediată a asistenței guvernamentale prin subvenții pentru susținerea cheltuielilor de funcționare și a salariilor personalului aeroportului.

Finanțare sigură și împrumuturi garantate la rate preferențiale și garanții bancare.

Suspendarea tuturor impozitelor specifice ale aviației naționale și locale până în 2020.

Scutirea sau amânarea chiriilor aeroportului și a taxelor de concesiune aplicabile operatorilor aeroportului, indiferent de starea lor de proprietate.

De asemenea, statele ar trebui să ia în considerare menținerea unui nivel minim de angajare pentru a permite continuarea operațiunilor și pentru a păstra revenirea rapidă la operațiunile complete. „Aceasta ar însemna garanții salariale asigurate pentru cei care sunt încă angajați și programe de transpunere pentru cei concediați temporar”, notează ACI.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.