Shadow

Aeroportul Gatwick din Londra: zboruri anulate din cauza unor afecțiuni medicale

Aeroportul londonez Gatwick a început să anuleze 164 de zboruri pe zi pentru a limita temporar operațiunile la 800 de zboruri pe zi din 26 septembrie până duminică, 1 octombrie, din cauza unui deficit de personal în turnul de control al traficului aerian, din cauza îmbolnăvirii cu mai multe boli a controlorilor de trafic aerian. 

Aeroportul a precizat că restricțiile înseamnă anularea a 82 de plecări și 82 de sosiri ale companiilor aeriene care operează la Gatwick. EasyJet va fi probabil cel mai efectat, fiind cel mai mare operator.

Aproximativ 30% dintre controlorii turnului de la Gatwick, care lucrează pentru NATS, sunt în prezent în concediu medical din cauza unei „varietăți” de motive medicale, inclusiv o epidemie de Covid-19.

Aeropuerto de Londres Gatwick: vuelos cancelados por enfermedad

Stewart Wingate, CEO-ul Gatwick, a declarat că, deși a fost decizie dificilă, aceasta asigură faptul că liniile aeriene oferă pasagerilor programe de zbor fiabile și nu trebuie să se confrunte cu anulări de ultim moment.

Cele mai afectate zile vor fi vineri, 29 septembrie, când vor fi anulate 65 de zboruri, joi, 28 septembrie, cu 40 de anulări, și duminică, 1 octombrie cu 30 de anulări.

Marți 26 septiembre nu a fost afectată și nici ziua de sâmbătă, 30 de septiembre, nu va fi, deoarece traficul din ambele zile nu depășește 800 de zboruri.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.