Shadow

Acesta va fi hotelul super-lux din interiorul unui munte în deșert

The Red Sea Development Company (TRSDC), companie care aparține Fondului de Investiții Publice al Arabiei Saudite, a dezvăluit câteva detalii despre hotelul Desert Rock pe care îl construiește pe coasta Mării Roșie, în interiorul unui munte în mijlocul unui peisaj deșertic. 

Complexul hotelier Desert Rock va avea de la case la nivelul solului până la apartamente în crăpăturile din munte, după cum a raportat compania promotoare.

În total, va avea 48 de vile și 12 suites de hotel.

Hotelul va avea un spa de lux, sala de sport, spații gastronomice, o oază în formă de lagună și va oferi activități precum excursii, ieșiri cu vehicule de teren, etc.

„Lux și sustenabilitate”

„Obiectivul principal de la începutul proiectului a fost combinația dintre lux, sustenabilitate și o experiență captivantă„, spune John Pagano, CEO al TRSCD.

După cum explică Chad Oppenheim, fondatorul Oppenheim Arhitecture, compania care conduce proiectul, „intenția noastră principală în proiectarea complexului a fost să construim având în vedere terenul, nu să construim direct pe acesta și să fim conștienți de caracteristicile naturale impresionante care există deja în acest loc, amplificând frumusețea sa naturală”.

De exemplu, „oaspeții vor intra în complex printr-o vale ascunsă între munți, ceea ce reduce la minimum contaminarea acustică și luminoasă”.

Potrivit companiei promotoare, „complexul turistic Desert Rock va începe în 2023, făcând parte din prima fază de construcție a The Red Sea Project„.

Megaproiect turistic

The Red Sea Project este în curs de dezvoltare pe o suprafață de 28.000 km2 de-a lungul coastei de vest a Arabiei Saudite și include un arhipelag de peste 90 de insule virgine, potrivit companiei promotoare.

„Complexul se mândrește, de asemenea, cu vaste dune deșertice, canioane montane, vulcani latenți și foste situri culturale și de patrimoniu. Este conceput pentru a include hoteluri, proprietăți rezidențiale, facilități de agrement, comerciale și de divertisment, precum și o infrastructură de sprijin care pune accent pe energia regenerabilă și conservarea și utilizarea apei, precum și un sistem circular de management al deșeurilor pentru a se asigura că deșeurile sunt practic inexistente”, indică aceleași surse.

Investiție de 3,850 miliarde de euro până în prezent

„Activitatea primei faze de dezvoltare este mult avansată și este de așteptat să fie finalizată până la sfârșitul anului 2023”. Până acum, proiectul a presupus semnarea a 600 de contracte, în valoare de 3,850 miliarde de euro.

De exemplu, „sera de 100 de hectare, care va furniza mai mult de 15 milioane de plante pentru complex, este acum pe deplin operațională”.

„În prezent sunt peste 8.000 de muncitori pe șantier și au fost finalizați 80 de km de drumuri noi. A fost inaugurat Satul Construcțiilor, care va găzdui 10.000 de muncitori, iar dezvoltarea Satul Coastei, care va găzdui aproximativ 14.000 de muncitori care vor lucra la proiect, avansează într-un ritm bun”, adaugă The Red Sea Development Company.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.