Shadow

A fost deschis primul hotel LGBTQ+ din Havana

Telégrafo Axel Hotel La Habana, situat în emblematicul Hotel Telégrafo, cel mai vechi din țară, este de astăzi prima unitate LGBTQ+ din capitala cubaneză. Dispune de 63 de camere și spații diferite pentru agrement, gastronomie și relaxare. 

Clădirea istorică, inaugurată în 1860, este situată lângă Capitoliul Național al Cubei, Muzeul Național de Arte Frumoase și Muzeul Revoluției. Este deținut de Grupo Gaviota, principalul grup hotelier din țară, iar de astăzi găzduiește un nou sediu sub conducerea Axel Hotels, care are un contract inițial pe 10 ani.

Proiectul a început în 2017 când Grupo Gaviota a contactat o firmă spaniolă pentru a-i oferi gestiunea activului. Din acel moment a fost lansată adaptarea și remodelarea proprietății conform standardelor lanțului.

Telégrafo Axel Hotel La Habana ocupă emblematica clădire Hotel Telégrafo.

Compania are încredere în redresarea progresivă a activității turistice din Havana și, în această deschidere ca un nou concept diferit în țară datorită relevanței sociale mari în ceea ce privește vizibilitatea și normalizarea comunității LGBTQ+ pe care o presupune deschiderea primul hotel gay din oraș.

De la deschiderea primului său hotel, în Barcelona, în 2003, Axel Hotels și-a extins rețeaua în diferite orașe, atât din Spania, cât și dincolo de granițele sale. Pe lângă unitățile din capitala catalană, Madrid, Gran Canaria, Ibiza sau San Sebastián, are hoteluri în Berlin și Miami. Odată cu deschiderea hotelului din Cuba, numărul total de unități de cazare ale lanțului a ajuns la 10.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.