Shadow

Turcia și Egipt supraviețuiesc

Turcia și Egipt, două importante destinații în segmentul de soare și plajă, suferă restricțiile de călătorie decise de guvernele europene ca urmare a pandemiei coronavirusului. Cu toate acestea, ambele țări arată încăpățănare și eforturi demne de lăudat pentru a rezista și a se adapta la ciclul actual

Turcia

În luna iunie, Turcia a primit doar 214.000 de turiști străini, comparativ cu 5,3 milioane în anul precedent. De exemplu, au sosit doar 63.000 de turiști germani (față de jumătate de milion în iunie 2019).

În plus, din 15 iunie, Turcia a fost inclusă în lista „zonelor de risc” întocmită de Robert Koch Institute din Germania, organismul oficial de care guvernul german este îndrumat când vine vorba de stabilirea restricțiilor de călătorie, carantine sau teste PCR obligatorii pentru turiștii care se întorc acasă.

„Turcia are, de asemenea, un număr mare de infecții și cazuri noi, motiv pentru care institutul Robert Koch continuă să îl considere o zonă de risc. Doar punctele turistice de pe coasta de sud au fost excluse din avizul pentru călătorii. Infecțiile apar mai ales în interiorul țării”, explică Manuel Molina, președintele consorțiului agențiilor germane TSS Group.

Cu toate acestea, pentru acei turiști germani care decid să călătorească în stațiunile turcești de pe coasta de sud a țării, „testele subt obligatorii înainte de plecare și după intrarea clientului în Germania, precum și o scurtă carantină până la cunoașterea rezultatelor”, indică Molina.

„Prin urmare, observăm aici același comportament al clienților ca și în Spania. În prezent turiștii sunt nesiguri, își doresc reguli clare și informații clare cu privire la încotro să meargă. Clienții vor călători în țările în care regulile sunt clare”, remarcă președintele TSS Group.

„Turcia a fost listată de Germania că țară nerecomandată până la data de cel puțin 31 august. Dar nu a renunțat niciodată”

În orice caz, Turcia a arătat o mare rezistență și disponibilitate de a ieși din această etapă foarte complicată, potrivit lui Antonio Garzón, director de hoteluri și consultant in turism, care a pregătit mai multe rapoarte despre infrastructura hotelieră turcă.

„Este adevărat că Turcia a fost listată de Germania ca țara nerecomadată până la data de cel puțin 31 august. Dar nu a renunțat în niciun moment. Au întocmit protocoale foarte stricte pentru hoteluri și obligația de a face testul PCR cu 48 de ore înainte de a părăsi țara și pentru aceasta și-au pregătit aeroportul în timp record. În această țară știu ceea ce riscă cu turismul și acționează în consecință, fără a pierde timpul„, explică Antonio Garzón.

În acest fel, „Turcia a reușit să determine Germania să facă o excepție pe 4 august pentru patru regiuni (Antalya, Izmir, Aydin și Mugla), care sunt cele mai importante destinații turistice ale acesteia. În plus, începând cu data de 10 august, au fost restabilite conexiunile charter cu Rusia, o altă piață importantă pentru ei. Prin urmare, au câteva opțiuni pentru a salva moderat sezonul. TUI a vorbit despre extinderea acesteia până în noiembrie.

Imagine de arhivă a unei plaje din Belek, din sudul Turciei.

„TUI oferă o mare flexibilitate în anulări și oferă Turcia ca destinație alternativă după redeschiderea sa”

Pe lângă Germania și Rusia, o altă piața importantă pentru Turcia este Regatul Unit.

Și în acest sens, trebuie amintit că guvernul britanic nu impune carantină călătorilor care se întorc din Turcia. În plus, din 4 iulie, Turcia este scutită de recomandarea făcută de Foreign Office de a evita toate călătoriile internaționale, cu excepția celor esențiale.

În ciuda acestui fapt, în luna iunie, Turcia abia a primit 10.000 de turiști britanici, față de 359.000 de călători din iunie anul trecut.

 

Egipt

Egiptul este inclus în lista „zonelor de risc” ale Robert Kock Institut din Germania. La rândul său, Guvernul britanic impune carantina călătorilor care se întorc din țara respectivă. În ceea ce privește această destinație, președintele consorțiului german TSS, subliniază că este o destinație foarte importantă pentru respectivul emitent în timpul iernii pentru agenții, la fel ca Insulele Canare și subliniază că „deși în prezent există un număr foarte mare de cazuri raportate de persoane infectate în Egipt, țara face tot posibilul chiar acum pentru a-și crește capacitatea și pentru a-și putea întâmpina din nou vizitatorii„.

Față de această situație, cu puține șanse de a primi turiști britanici și germani, stațiunile egiptene situate la Marea Roșie (Hurghada și Sharm El-Sheih) s-au concentrat în această vară pe atragerea de clienți din țările est-europene.

Stațiunile egiptene de la Marea Roșie se concentrează pe atragerea de turiști din Belarus, Ucraina, Elveția, Ungaria și Serbia

Peste 100.000 de turiști au vizitat Hurhgada și Sharm El-Sheih de la reluarea turismului la 1 iulie”, după cum a informat Ministrul de Antichități și Turism al Egiptului.

„Turiștii provin din Belarus, Ucraina, Elveția, Ungaria și Serbia. Majoritatea turiștilor s-au întors la casele lor fără a fi observat niciun caz de COVID-19”, adaugă aceleași surse oficiale.

Un complex turistic din Marea Roșiei, Egipt.

În plus, din 15 august, Egiptul solicită tuturor călătorilor străini să obțină un certificat de test PCR negativ în termen de 72 de ore înainte de sosirea la destinație.

Cu toate acestea, turiștii care zboară direct pe aeroporturile de la coasta Mării Roșii (Hurghada și Marsa Allam), Sinai (Sharm El-Sheih) și Marsa Matrouh sunt scutiți de cerința unui test PCR.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.