Shadow

Germania avertizează: nu vor exista vacanțe normale în Europa în această vară

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a declarat că „nu vor exista vacanțe normale în Europa în această vară”, din cauza restricțiilor privind libera circulație din cauza pandemiei de coronavirus. Declarația a fost făcută după o întâlnire virtuală cu mai mulți dintre omologii lor europeni și confirmă avertizările emise de autoritățile germane și internaționale cu privire la hoteluri, restaurante și locuri de divertisment în principalele destinații ale turiștilor germani, precum Italia, Turcia și Spania

„În același mod în care am luat toate evenimentele majore până la sfârșitul lunii august, este adevărat să spunem că în această vară nu poate exista un sezon de vacanță normal, cu baruri pe plajă și cabane de munte pline”, a spus Maas în conferința sa video.

În opinia sa, „nu ar fi responsabil” să permită din nou circulația liberă a oamenilor și concentrații mari de oameni, deoarece acestea ar declanșa răspândirea Sars-Cov2, iar numărul celor infectați ar reveni. 

Maas a subliniat că dorința este ca frontierele să se redeschidă „cât mai curând”, dar în conditii de securitate. „Momentan nu se poate spune pe termen lung când vor putea fi înlăturate treptat restricțiile privind libertatea de mișcare„, a spus el.

Nu este primul politician german care, după anularile masive de Paște, avansează că pare puțin probabil ca vacanțele de vară să poată fi sărbătorite normal, în ciuda faptului că nu este un mesaj deosebit de bine primit în rândul cetățenilor care sunt de mai bine de o lună supuși restrictților vieții publice și activității economice.

Șeful Guvernului din Baviera Markus Söder a subliniat recent acest lucru. „Consider destul de puțin probabil, din punctul de vedere actual, ca vacanțele în alte țări să fie posibile în această vară„, a spus unul dintre politicienii germani care și-a văzut popularitatea crescând cel mai mult de când a început criza coronavirusului.

Închiderea frontierelor, interzicerea călătoriilor neesențiale, carantinele sosirilor în străinătate, saturația sistemelor de sănătate, oprirea forțată a hotelurilor și restaurantelor, anularea concertelor și spectacolelor, sunt câteva dintre dezavantajele menționate mai sus și despre a cărei schimbare există încă o mare incertitudine, având în vedere numărul mare de infecții în multe țări europene. În mass-media se scoate în evidență tocmai situația sanitară din principalele destinații precum Italia, Spania, Franța și Turcia, toate puternic afectate de COVID-19.

La rândul său, sectorul turismului german consideră că poate beneficia de această situație, având încredere că vor fi permise deplasările interne pentru vacanțe și că hotelurile, restaurantele, companiile, în principal, își pot deschide porțile către turismul național.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.