Bulgaria și România, țările din UE cu cele mai ieftine hoteluri și restaurante

În ce țări europene sunt hotelurile și restaurantele mai scumpe? Conform celor mai recente date Eurostat pentru 2022, clasamentul este condus de Elveția, la la polul opus de află Bulgaria, urmată de România

 

Biroul european de statistică Eurostat a întocmit un clasament al țărilor europene în funcție de costul vieții. Lista include 27 de țări ale Uniunii Europene, plus IslandaNorvegia și Elveția

 

Pentru a face studiul, a secletat zece concepte: hoteluri și restaurante, alimente, băuturi alcolice și tutun, îmbrăcăminte, locuințe, mobilier, echipamente de transport, servicii de transport, comunicații, plus cultură și sport. 

 

Când vine vorba de hoteluri și restaurante, Elveția este cea mai scumpă țară. Tarifele lor sunt cu 68,7% peste medie. Bulgaria, în schimb, este cea mai ieftină la 46,4% din nivelul mediei, urmată de România cu 53,5%. 

 

În ceea ce privește tarifele serviciilor de transport (aer, terestru și maritim), Islanda este cea mai scumpă țară (cu 85,5% mai mult decât media), iar Bulgaria este din nou cea mai ieftină, cu prețuri la 51,7% din nivelul mediei, urmată din nou de România cu 56,1%. 

 

Dintre cele zece concepte analizate, România este printre cele mai ieftine țări la toate, fiind chiar cea mai ieftină în ceea ce privește alimentația, comunicațiile și recreere și cultură. În schimb, la costurile locuinței ne aflăm peste Bulgaria, Polonia și Croatia. La echipamentele de transport, România este mai scumpă decât Polonia și Slovacia; iar băutura este mai ieftină în Bulgaria, Polonia și Ungaria decât la noi în țară. 

 

Comparația dintre țări poate fi văzută în infograficul animat realizat de Eurostat la acest link.

 

Sursă: hosteltur.com și Eurostat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version