Comunicat de presă
Gastronomia devine o marcă turistică a zonei Transilvaniei și din ce în ce mai mulți turiști români și străini aleg zonele mai izolate ale Transilvaniei pentru stilul simplu și autentic de a trăi și pentru mâncarea tradițională servită. Anul 2021 a fost “Anul Gastronomiei” în județul Harghita și eforturile de promovare a gastronomiei transilvănene continuă și în acest an prin organizarea unui concurs de gătit adresat elevilor de liceu, sub emblema: “Tineri Bucătari”.
Publicul țintă al competiției constă în elevi cu vârste cuprinse între 15-18 ani, înscriși la licee teoretice, tehnologice sau școli profesionale, din 16 județe ale țării plus municipiul București, printre care Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sibiu, Satu Mare, Sălaj, Timiș, București.
Evenimentul urmărește promovarea gastronomiei din județul Harghita la nivel național, creșterea potențialului turistic din regiunea secuiască și aducerea gastronomiei în prim planul turismului românesc.
În ce constă proba concursului Tineri Bucătari?
Elevii cu vârste între 15-18 ani, interesați și pasionați de gătit și de gastronomie, pot participa la competiție prin înregistrarea unui video cu o durata de minimum 5 minute și o rețeta atașată, ulterior trimise organizatorilor, până în dată de 15 decembrie, însoțite de formularul de participare disponibil aici: https://visitharghita.com/ro/events/concurs-tineri-bucatari
În realizarea probei, este necesară elaborarea de rețete bazate pe ingrediente locale, întrucât concursul urmărește și creșterea interesului pentru o alimentație sănătoasă.