Țările în care este cel mai ieftin să mănânci într-un restaurant Michelin

Thailanda este cea mai accesibilă țară pentru a lua cina într-un restaurant cu stele Michelin din acest clasament: cel mai scump meniu de degustare de acolo costă în medie 173 de dolari, urmată de Irlanda (212 $), Coreea de Sud (213 $), Taiwan (213 $) și Portugalia (217 $). 

Photo by Rene Asmussen from Pexels.

 

Pentru a face acest clasament, Chef’s Pencil a analizat meniurile a 450 de restaurante care dețin două sau trei stele Michelin, luând ca referință prețurile meniului superior de degustare. Acest meniu constă de obicei de 8-12 feluri de mâncare servite în timpul cinei. 

 

În medie, meniul complet de degustare costă 252 de dolari în restaurantele de două stele și 375 de dolari în restaurantele de trei stele”, explică autorii clasamentului. 

 

În ceea ce privește orașele, Bangkok este cel mai accesibil oraș, urmat de Lyon, Seoul, Rotterdam și Barcelona.

 

… Și cele mai scumpe

Danemarca (404 $) este cea mai scumpă țara pentru a lua cina într-un restaurant cu stele Michelin. 

 

După orașe, cel mai scump este Copenhaga din Danemarca (448 $), urmat de Shanghai din China (404 $) și Kyoto din Japonia (401 $). 

 

Mai multe informații la acest link al revistei Chef’s Pencil

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version