Shadow

ITB Berlin a fost anulat

Târgul de turism ITB din Berlin, care urma să aibă loc săptămâna aceasta (între 4 și 8 martie) a fost anulat din cauza amenințării coronavirusului, care continuă să se extindă în mai multe țări. 

„ITB Berlin 2020 nu va avea loc. Datorită difuzării crescânde a noului coronavirus COVID-19, Ministerul Federal al Sănătății și Ministerul Federal al Economiei au decis anularea târgului”, potrivit instituției târgului Messe Berlin.

În decizia de a anula târgul, aceasta ar fi cântărit recunoașterea de către Organizația Mondială a Sănătății a unei „potențiale pandemii”.

„Autoritatea de sănătate responsabilă de Charlottenburg-Wilmersdorf la Berlin a crescut cerințele pentru a avea loc la evenimentul. Printre altele, autoritatea a mandatat că toți participanții la târg să demonstreze lui Messe Berlin că nu provin din zonele de risc definite sau care au avut contact cu o persoană din zonele de risc. Messe Berlin nu poate implementa toate aceste cerințe”, adaugă aceleași surse.

În plus, în ultimele zile, mai multe companii turistice au anunțat că anulează actele sau asistența echipelor lor în timpul săptămânii ITB, inclusiv centrul de rezervare HRS, operatorii de turism DerTouristik și Alltours, compania de închirieri auto Sunny Cars sau Korean Air. „Riscul este imprevizibil”, au spus unii manageri ai acestor companii.

Președintele Consiliului de Supraveghere al Messe Berlin, Wolf-Dieter Wolf a subliniat: „În cei 54 de ani de istorie ai lor, ITB Berlin și Messe Berlin nu au mai trăit niciodată o situație comparabilă”.

Trebuie amintit că în Germania însăși au fost depistate încă 27 de cazuri noi de coronavirus de joi. În total au existat 53 de pozitive în toată țara de la începutul anului, deși doar un pacient este grav bolnav. Numai în Renania de Nord-Westfalia, se estimează că 1.000 de persoane sunt în carantină, relatează ziarul Welt.

 

„Era totul rezervat”

Pavilioanele ITB au fost „complet rezervate”, cu peste 10.000 de expozanți din peste 180 de țări, potrivit târgului.

Un total de 160.000 de persoane au vizitat anul trecut prin ITB, inclusiv 113.500 de vizitatori profesioniști.

Până în ultima clipă, organizatorii au asigurat în continuare că târgul va avea loc și ca „securitatea și sănătatea participanților este prioritatea noastră numărul unu”.

Pentru aceasta, aceștia au întins măsuri de acces, cerând tuturor expozanților să completeze o declarație ca o „condiție pentru accesul la terenurile de târguri și care servește la identificarea persoanelor aparținând unui grup de risc COVID 19„.

Cu toate acestea, ministrul federal de interne, Horst Seehofer (CSU), a vorbit joi în favoarea anulării ITB-ului din Berlin, din cauza răspândirii virusului în mai multe țări europene. „Personal, cred că nu ar trebui să aibă loc”, a spus Seehofer.

Astfel, a fost convocată o ședință extraordinară pentru această vineri, 28 februarie, cu echipa de criză pentru coronavirus a guvernului german, reprezentați ai statului Berlin și ITB, pentru a lua o decizie cu privire la anularea sau continuarea.

O imagine de la ITB de anul trecut. Fotografie @ Messe Berlin GmbH

Măsuri de securitate

În cele două săptămâni anterioare anulării, ITB a raportat că centrul de expoziții va fi dotat cu personal suplimentar de sănătate și mai multe echipamente de urgență. În plus, serviciile vor fi curățate și dezinfectate mai des.

Până la jumătatea lunii februarie, doar doi expozanți chinezi își anulaseră participarea la ITB. „Majoritatea standurilor chineze vor fi acoperite de personal din Europa sau Germania”, a declarat un purtător de cuvânt al târgului. „În general, procentul de expozanți din Republica Populară Chineză este scăzut”, au adăugat aceleași surse.

Dar nimic din toate acestea nu a servit până la urmă pentru a anula târgul, așa cum s-a întâmplat și cu Mobile World Congress de la Barcelona.

Pe de altă parte, Messe Berlin a decis să amâne sărbătoarea ITB China, care urma să aibă loc între 13 și 15 mai la Shanghai, din cauza coronavirusului.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.