Shadow

Inteligența artificială: 7 diferențe între ceea ce a promis și ceea ce oferă

Nu există nicio altă tehnologie care a fost susținută ca fiind cheia unei adevărate transformări digitale a industriei turismului cum a fost inteligența artificială (AI). Din păcate, potrivit Phocuswright, este și una dintre cele mai supraevaluate tehnologii emergente. În ciuda faptului că deja rezolva provocările din sector în viața reală, multe dintre previziunile despre impactul acesteia asupra turismului s-au dovedit a fi nerealiste și pretențioase, potrivit ultimului raport întocmit de firma de consultanță, sub titlul „Inteligența artificială: ce este real și ceea ce nu este”

 

Ce separă realitatea de așteptările exagerate? Răspunsul constă în tipurile specifice de AI implementate în industrie și modul în care tendințele generale din acest spațiu influențează aceste eforturi. 

Presupunerea că angajații, clienții și autoritățile de reglementare vor înțelege în mod automat beneficiile inteligenței artificiale a fost o greșeală.

 

Phocuswright a evidențiat cele mai mari șapte diferențe dintre ceea ce a promis această tehnologie și ceea ce oferă cu adevărat în industria turismului:

 

1. – Roboții „gânditori” vor înlocui oamenii în loc să sporească abilitățile umane. 

 

2. – Presupunerea că angajații, clienții și autoritățile de reglementare vor înțelege automat beneficiile inteligenței artificiale.

 

3. – Limitarea AI la îmbunătățiri incrementale în loc să se exploreze potențialul său transformator

 

4. – A te strădui pentru cel mai stralucit algoritm în loc să planifici impactul.

 

5. – Implementarea acestei tehnologii fără o propunere de valoare clară

 

6. – A face saltul fără a evalua riscurile unei inteligențe artificiale iresponsabile

 

7. – A crede că a te gandi la big data înseamnă a fi pregătit pentru AI. 

 

Mai multe informatți despre inteligența artificială în articolul: Cum optimizează inteligența artificială fluxurile în aeroporturi.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.