Shadow

Hotelurile din Portugalia cer test negativ sau certificat COVID

Ca urmare a creșterii cazurilor pozitive de COVID-19, Consiliul Miniștrilor din Portugalia a decis să mărească măsurile de control și de vineri, 9 iulie, a început să ceară turiștilor naționali și străini un test negativ sau certificatul digital de vaccinare. În cele 60 de regiuni cu cea mai mare incidență, va fi obligatorie și prezentarea lor în restaurante. 

Ministrul Președinției Portugaliei, Mariana Vieira da Silva, a confirmat că săptămâna trecută cazurile au crescut în medie zilnic cu 54%. În acest moment, incidența în țară a crescut la 254,8 și rata de transmisie la 1,20 pe teritoriul național.

Pentru a opri infecțiile cu coronavirus, începând de vinerea trecută, hotelurile din Portugalia solicită oaspeților lor, indiferent de origine, un test negativ sau certificatul digital care să confirme că au primit schema completă de vaccinare împotriva coronavirusului.

Oaspeții vor putea trimite teste de amplificare a acidului nucleic (TAAN) realizat în termen de 72 de ore, testul rapid antigen verificat de o entitate certificată și efectuat în ultimele 48 de ore și un test rapid antigen, sub formă de autodiagnostic, poate fi efectuat, de asemenea, în termen de 24 de ore înainte de prezentarea acestuia, în prezența oricărui profesionist din sănătate sau din zona farmaceutică care să certifice că testul a efectuat și rezultatul. De asemenea, acest test poate fi făcut pe moment, la ușa unității, cu supravegherea celor responsabili de teste.

Singurii scutiți de teste sunt cei cu vârsta sub 12 ani și angajații din unități.

Săptămâna trecută existau 27 de regiuni în Portugalia cu o incidența de 120 de cazuri la 100.000 de locuitori și 33 de regiuni cu risc foarte mare (peste 240 de cazuri).

Pentru aceste 60 de regiuni, Consiliul de Miniștri a decis ca, începând de vineri și în weekend, restaurantele vor permite accesul doar celor care prezintă un test negativ, certificat de vaccinare sau recuperare.

(Fotografie: Rodrigo Salomón Cañas from Pixabay)

în restul săptămânii, nu va fi necesară prezentarea niciunei documentații pentru a accesa restaurantele din aceste zone ale țării cu cea mai mare incidență.

Aceste noi măsuri sunt adăugate la starea de alertă între orele 23:00 și 5:00, declarată acum două săptămâni și care va continua să fie în vigoare pe parcursul săptămânii. Intrarea și ieșirea din Lisabona nu va mai fi restricționată de la 15:30 de vineri până luni la 5:00 dimineața.

După cum a explicat într-o conferință de presă, în cele mai afectate 60 de regiuni ale țării, telemunca este din nou obligatorie, iar spectacolele culturale se vor închide la 22:30. De asemenea, cafenelele și restaurantele se vor închide la acel moment, iar capacitatea pentru nunți sau botezuri va fi de maximum de 25%.

 

Sursă: hosteltur.com