Shadow

Grecia lansează propriul certificat de vaccin COVID-19

Grecia, care a propus inițiativa la Bruxelles, a devenit prima țară care a lansat un certificat de vaccinare digitală pentru toți cetățenii care au primit cele două doze de vaccin COVID-19, înainte ca liderii Uniunii Europene să finalizeze joia trecută o dezbatere cu privire la acest subiect cu anunțul că blocul celor 27 va lansa un pașaport de sănătate pentru vară, care va permite mobilitatea în regiune și va reactiva lovitul sector turistic. 

 

Complet digital și cu un cod QR unic în colțul din dreapta sus, care poate fi scanat cu ușurintă de către personal, certificatul nu va fi obligatoriu, doar poate fi utilizat de preferință, ca un mijloc pentru a sprijini procedurile de călătorie sigură. 

 

Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva zile de ministrul guvernării digitale al Greciei, Kyriakos Pierrakakis, în același timp în care autoritățile țării și-au anunțat obiectivul de a vaccina marea majoritate a cetățenilor săi înainte de vară pentru a ajuta la reactivarea sectorului turistic

 

Secretarul general al Ministerului Sănătății, Marios Themistokleus, a declarat că Grecia se află pe locul patru în ceea ce privește vaccinările COVID-19 și a subliniat că până acum s-au aplicat în jur de 725.000 în total și că sunt deja 1,42 milioane de programări pentru imunizare. 

 

Ministrul grec al Turismului, Harry Theoharis, a precizat că anul acesta Grecia va fi deschisă tuturor vizitatorilor care au un test COVID-19 molecular negativ sau un certificat de vaccinare la intrarea în țară. 

 

Ministrul a declarat că niciun hotel din Grecia nu va refuza ospitalitatea unui vizitator care nu a fost vaccinat, respingând astfel zvonurile conform cărora vaccinul COVID-19 va fi condiția prealabilă exclusivă pentru călătoria în țară. „Condiția preliminară pentru ca cineva să ne viziteze țara va fi testul molecular negativ sau certificatul de vaccinare”, a spus Theoharis. 

 

El a adăugat că, daca cineva nu dorește să își arate certificatul de vaccinare la intrarea în Grecia, poate depune un test negativ COVID-19. „Datele personale vor fi protejate”, a spus ministrul. 

 

Scopul certificatelor de vaccinare este de a ajuta călătorii să circule liber în țările europene fără restricții, cum ar fi obligația de a fi supuși testelor COVID-19. 

 

Pe de altă parte, cetățenilor nevaccinați li se va cere să prezinte un test PCR negativ sau un test antigen la punctele de frontieră, și poate să se auto-carantineze în conformitate cu reglementările din anumite țării. 

 

Grecia a discutat deja introducerea unui certificat de vaccinare cu Israel, Cipru și Serbia pentru a permite intrarea nelimitată a călătorilor vaccinați. 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.