Shadow

Franța impune certificatul sanitar în spațiile culturale

De miercuri, a devenit obligatorie în Franța prezentarea certificatului sanitar pentru a avea acces la cinematografe, teatre, muzee și orice eveniment cultural sau spectacol, sportiv sau de altă natură, care reunește mai mult de 50 de persoane. În același timp, caracterul obligatoriu al măștilor este eliminat în locurile care cer acest document. 

 

La evenimentele culturale și spectacolele în care este certificatul sanitar – care garantează completarea schemei de vaccinare, depășirea bolii COVID-19 în ultimele șase luni sau efectuarea unui test negativ (PCR sau de antigeni) în ultimele 48 de ore – nu va mai fi obligatorie purtarea măștii chiar dacă acestea au loc într-un spațiu închis. 

 

Cu toate acestea, sfârșitul acestei obligații, anunțată de ministrul sănătății, Olivier Verán, intră în conflict cu recomandările cu unora dintre oamenii de știință care sfătuiesc guvernul, mai ales în acest moment, când numărul infecțiilor din Franța crește și deja a fost recunoscut oficial al patrulea val de pandemie

 

Miercuri au fost înregistrate 18.181 de cazuri noi, când cu o săptămână înainte erau mai puțin de 7.000. Acesta este un nivel care nu a mai fost atins din luna mai. 

 

Sfârșitul purtării obligatorie a măștii în aceste locuri poate fi suspendat dacă într-un departament perfectul (delegatul guvernamental) consideră că este justificat în condițiile epidemice locale. 

 

Odată adoptat proiectul de lege care a fost dezbătut săptămâna aceasta în plenul Adunării Naționale, certificatul sanitar va fi obligatoriu luna viitoare pentru a bea o băutură într-un bar sau un restaurant, pentru a intra în marile centre comerciale sau într-un spital sau azil de bătrâni ca vizitatori. De asemenea, pentru a utiliza transportul public pe distanțe lungi (avioane, trenuri, autocare, bărci).  

 

Certificatul va fi solicitat și turiștilor străini, deși, ca și pentru populația locală, cei sub 18 ani vor fi scutiți până la sfârșitul lunii august, deoarece este un grup de populație care a avut o oportunitate scăzută pentru a se vaccina împotriva covid până acum. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.