Shadow

Croaziere în SUA: carantină de șapte zile la întoarcere

Autoritățile sanitare din Statele Unite (CDC) au avertizat că pasagerii de croazieră trebuie să-și facă testul PCR la întoarcere și să rămână acasă timp de 7 zile după călătorie, chiar dacă rezultatul este negativ. Trebuie amintit că CDC a ridicat interdicția de navigație pe 30 octombrie după opt luni de suspendare din cauza pandemiei. Cu toate acestea, întoarcerea acestor nave mari va fi condiționată și eșalonată. 

 

Riscul de COVID-19 pe navele de croazieră „este foarte mare” (nivelul 4), au detaliat duminică Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) în engleză. 

 

La începutul festivităților de sfârșit de an, odată cu sărbătoarea de Ziua Recunoștinței, care a avut loc joi, CDC au recomandat că „toți” oamenii să evite navele de croazieră, inclusiv cele fluviale, „peste tot în lume”

 

„Este deosebit de important ca persoanele cu un risc mai mare de boli grave să evite călătoria pe nave de croazieră”, a detaliat agenția federală pe site-ul său. 

 

Prin urmare, reluarea croazierelor va fi condiționată și treptată. 

 

CDC recomandă că pasagerii să fie testați pentru PCR la întoarcere și să rămână acasă timp de 7 zile după călătorie. 

 

Focare

În actualizarea măsurilor de sănătate, CDC subliniază că pasagerii navelor de croazieră prezintă un risc crecut de răspândire a bolilor infecțioase de la persoană la persoană, inclusiv COVID-19. 

 

Ele au explicat că au fost raportate focare de COVID-19 pe navele de croazieră, fără a preciza dacă acestea sunt recente. 

În imagine, croaziera Seven Seas Navigator. EFE/Enric Fontcuberta/Arhivă

 

PCR la întoarcere

CDC recomandă, de asemenea, ca pasagerii care decid să facă o croazieră să își facă testul la între 3 și 5 zile după întoarcere și să rămână acasă pentru următoarele șapte zile după călătorie. 

 

Chiar dacă testul este negativ, rămâneți acasă timp de 7 zile”, precizează ele. 

 

Ele au adăugat că, dacă pasagerul nu își face testul cel mai sigur lucru este să rămână acasă timp de 14 zile după călătorie.

 

La rândul său, Cruise Line International Association (CLIA) a anunțat că își va menține operațiunile suspendate anul acesta din cauza COVID-19. 

 

CLIA, care reprezintă 95% din companiile cu croaziere oceanice, a indicat la începutul lunii că va menține până pe 31 decembrie suspendarea voluntară în Statele Unite, țară cu peste 13 milioane de cazuri de covid-19, inclusiv 269.555 de morți. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.