Companiile aeriene incorporează bucătari chef în echipajul lor

Companiile aeriene transformă cabinele lor Premium în adevărate restaurante cu stele Michelin, o tendinţă care este condusă de marii operatori globali, aceea de a angaja cei mai buni bucătari chef din lume pentru a pregăti meniurile de la First Class şi Business Class.

Gastronomia de avangardă

Tocmai, unul dintre cele trei puncte forţe a noii clase Business a Iberia este gastronomia, a cărui meniuri au fost elaborate de opt bucătari cu stele Michelin.

Iberia a creat un nou concept în jurul unei dietei mediteraneene aşa cum este coca de dovlecel, cu brânză, ciuperci şi ulei de trufă.

Iberia a creat un nou concept în jurul unei dietei mediteraneene aşa cum este coca de dovlecel, cu brânză, ciuperci şi ulei de trufă.

O echipă multidisciplinară formată din mai multe zone ale companiei aeriene spaniole, împreună cu principalul furnizor de catering al companiei şi cei patru bucătari chef care consiliază compania Iberia, Paco Ronecero, Toño Pérez, Dania García, Ramón Freixa, au lucrat împreună pentru a dezvolta un nou concept gastronomic global, de avangardă, bazat pe ingrediente de calitate înaltă şi produse din dieta mediteraneană.

Astfel, meniurile Iberia combină un gazpacho cu ou şi sau cod afumat ca aperitiv, sau piept de pui umplut cu brânză şi stafide cu cruste de de kikos şi legume prăjite, biban la grătar cu sos verde cremos şi cous cous de fructe seci sau pizza cu legume şi felii de brânză Machengo şi vinaigrette de muştar vechi, printre principalele feluri de mâncare.

 

Stele Michelin la bord

La Air France, la fiecare două luni, un bucătar chef francez renumit elaborează noi creaţii culinare pentru meniul clasei La Première. Régis Marcon, Guy Martin, Joël Robuchon, Anne- Sophie Pic şi Michael Roth, cu mai multe stele Michelin, se vor succeda în acest an stabilându-se obiectivul de a propune una dintre cele mai bune oferte gastronomice, făcând să vibreze la haute cuisine franceză la bordul claselor La Première şi Business ale Air France în zborurile care pleacă din Paris si în toată reţeaua de distanţă lungă a companiei aeriene.

 Régis Marcon, Guy Martin, Joël Robuchon, Anne-Sophie Pic şi Michael Roth, cu mai multe stele Michellin, sunt unii dintre bucătari chef pe care Air France îi va urca în avioanele sale.

Régis Marcon, Guy Martin, Joël Robuchon, Anne-Sophie Pic şi Michael Roth, cu mai multe stele Michellin, sunt unii dintre bucătari chef pe care Air France îi va urca în avioanele sale.

În mod succesiv vor fi oferite aperitive şi feluri de maâncare unice create, folosind cele mai bune produse ale regiunilor franceze. Pasagerii vor putea savura cârnat de vită prăjit, peşte şi creveti cu ciuperci “bouillabaise” sau pui fiert cu miere de flori şi lămâie, printre alte delicatese.

 

Gastronomie şi geografie

Lufthansa este compania aeriană care iasă în evidenţă pentru bucătăria sa. Pasagerilor săi de la First Class în zborurile de distanţă lungă din Germania le oferă delicii culinare care aduc împreună arta unei bucătării bune cu feluri de mâncare create de cei mai buni bucătari chef cu cel puţin două stele Michelin. Meniul este schimbat la fiecare două luni.

În zborurile spre Germania, pasagerii se pot bucura de feluri de mâncare pregătite de cele mai bune restaurante din ţările de origine ale zborurilor.

Deliciu culinar al Lufthansa, care combină pateu, friptură de vită, salată,…

Deliciu culinar al Lufthansa, care combină pateu, friptură de vită, salată,…

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply