Shadow

CLIA are încredere că liniile directoare ale UE vor reactiva croazierele

Asociația Internațională a Liniilor de Croazieră (CLIA) a sărbătorit publicarea EU Healthy Gateways, cu recomandări ale autorităților de sănătate publică ale Uniunii Europene pentru industria croazierelor, considerând că „este un pas important în posibil reluarea sectorului” în Europa. Ghidul stabilește o serie de ghiduri și sfaturi pentru a răspunde la pandemia coronavirusului. Ei sugerează o deschidere treptată a operațiunilor, începe cu scurte itinerarii, solicită informații prealabile despre sănătate și chiar programează activități și servicii la bord organizate pe grupe de vârstă. 

 

CLIA și membrii săi au participat activ la elaborarea acestui ghid, identificând protocoale adecvate, bazate pe îndrumarea autorităților medicale și a experților medicali care acoperă pasagerii din momentul în care își rezervă croaziera până la întoarcerea lor în siguranță acasă. Ei consideră că liniile directoare „vor oferi un alt nivel de încredere pentru clienții și echipajul nostru”. 

 

Principala preocupare a CLIA și a membrilor este sănătatea și siguranța clienților, a echipajului și a comunităților locale pe care le vizităm. Acest ghid al autorităților de sănătate și al experților din Europa oferă o resursă utilă pentru liniile de croazieră pe măsură ce se pregătesc pentru a relua operațiunile”, a declarat Tom Boardly, secretarul general al CLIA Europa

Deși nu există date specifice cu privire la momentul reluării operațiunilor, membrii CLIA prevăd că acestea vor fi realizate „treptat” și că revenirea completă la activitatea va depinde de o serie de factori, precum acordurile internaționale, naționale și/sau locale, starea de răspândire a COVID-19 în anumite locații și progrese în detectarea, tratamentul și prevenirea. 

 

În comunicat, CLIA a informat că vor continua să lucreze cu UE Healthy Gateways (Alianța Europeană pentru Sănătate Publică cofinanțate de programul de sănătate al Uniunii Europene) pentru a evalua practicitatea și adecvate acestora pentru a avansa în revenirea la activitatea în sector. 

 

Câteva linii directoare

Printre ghidurile conținute în versiunea 1 publicată pe 30 iunie (care poate fi descărcată la sfârșitul articolului), se sugerează o repornire treptată a operațiunilor, care sunt considerate itinerarii pe termen scurt (între 3 și 7 zile), și chiar limitează numărul de porturi vizitate în timpul itinerarului

 

Se sugerează că testele pot fi efectuate atunci când sunt suspectate; că toate croazierele au un plan de urgență pentru a răspunde cazurilor pozitive de COVID-19 și că porturile de escală, atât pasagerii, cât și echipajul pot primi asistența medicală, dacă este nevoie. 

 

Printre altele, „precauții speciale” sunt sugerate și pentru grupurile cu risc ridicat și asta presupune recomandarea unei vizite la un medic care evaluează dacă sunteți în măsură să călătoriți; că activitățile și serviciile sunt organizate pe grupe de vârstă. În cazul membrilor echipajului acestui grup, idealul ar fi să lucreze în poziții cu interacțiune mică sau deloc cu pasagerii. 

 

Pentru a garanta distanța socială, nu se vorbește numai despre reducerea numărului de pasageri, ci și despre echipajul la bord, printre altele.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.