Shadow

Călătorii din țările de risc trebuie să furnizeze PCR negativ în Spania

De luni, 23 noiembrie, Spania va solicita călătorilor internaționali din țările cu risc și a cărui destinație finală va fi un aeroport din țară, indiferent de naționalitate sau de unde provin, un PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de a intra. 

 

Agențiile de turism, operatorii de turism, companiile de transport aerian sau maritim și orice alt agent care vinde bilete trebuie să informeze acum pasagerii cu privire la această nouă cerință, publicată în Buletinul Oficial de Stat, a informat Ministerul Sănătății din Spania. 

 

Formularul de Control al Sănătății, pe care călătorii trebuie să îl completeze înainte de a intra în Spania, va include o întrebare cu privire la disponibilitatea PCR-ului; dovada realizării lui poate fi cerută în orice moment, astfel că este necesar să oferi documentul original în format hârtie sau electronic și redactat în spaniolă sau engleză. 

 

Atunci când nu este posibilă completarea formularului electronic prin codul QR sau prin intermediul site-ului www.spth.gob.es sau al aplicației Spain Travel Health-SpTH, acesta poate fi prezentat în format hârtie înainte de îmbarcare, caz în care documentul original trebuie atașat. 

Călătorul trebuie să ofere documentul cu rezultatul la intrarea sa cu orice mijloc de transport in Spania. Fotografie: Efe/Jésus Diges.

 

Noua măsură îndeplinește recomandarea europeană din 13 octombrie, care sfătuia statele membre să își bazeze restricțiile de călătorie în interiorul UE pe baza situației epidemiologice, stabilind un cod de culoare pe zone, pentru a evita „fragmentarea și perturbarea și a crește transparența și predictibilitatea pentru cetățeni și companii”. 

 

Pe baza acestei recomandări, statele trebuie să ofere o serie de date Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolillor (ECDC), care actualizează săptămânal o hartă europeană a coronavirusului în funcție de incidență pe regiuni. 

 

Astfel, pentru a desemna riscul în cazul țărilor asociate UE și Schengen, vor fi luate ca referință criteriile prevăzute în recomandarea de a desemna zonele sau țările cu risc în cauză, la care se va solicita PCR. 

 

Iar în țările terțe, referința de bază va fi incidența acumulată timp de 14 zile, împreună cu capacitățile de implementare conform prevederilor regulamentului Sanitar Internațional, pe baza informațiilor furnizate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC). 

 

Țările europene incluse în lista Spaniei a țărilor cu risc sunt Germania, Regatul Unit, Franța, Italia, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Slovenia, Estonia, Ungaria, Irlanda, Islandia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, România, Suedia, Lichenstein și Slovacia. 

 

Această măsură se adaugă controalelor de sănătate care se efectuează în prezent asupra tuturor pasagerilor internaționali la punctele de intrare, cum ar fi controlul vizual și al temperaturii. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.