Airbnb la WTM: toată lumea ar trebui să poată să-şi închirieze casa

Directorul Airbnb pentru Europa, Olivier Grémillon a fost categoric afirmând că “toată lumea ar trebui să-şi poata inchiria casa atunci când nu locuieşte în ea”. Şi în timpul participării sale la World Travel Market a făcut distincţia între două tipuri de utilizatori: “profesioniştii care se dedică acestei activităţi, care au mai multe apartamente în chirie în reţea, şi utilizatorii care îşi închiriază locuinţa ocazional”.

Grémillon recunoaşte că Airbnb are mai multe fronturi deschise în multe din ţările în care este prezent, că urmare a legislaţiei lor, planificarea, plata impozitelor şi a taxelor turistice, printre altele. În Danemarca, Franţa, Hamburg şi Amsterdam, printre alte destinaţii, s-a rezolvat deja, în timp ce în Londra şi unele regiuni spaniole sunt în aăteptarea deciziei finale din partea Administraţiei.

Dar, se întreabă el, “ce este legal şi ce nu”. În Franţa, de exemplu, “oricine poate închiria prima sa locuinţă fără să dea explicaţii nimănui; doar în cazul în care aceasta este al doilea domiciliu sau dacă este cumpărată cu acest scop, propietarul este supus unor reglementări specifice şi autorizaţii în anumite oraşe”.

Airbnb îşi arată disponibilitatea de a coopera cu autorităţile, de exemplu, percepând taxa turistică, dacă este cazul, pentru ca mai apoi să o plătească Administraţiei competente. În cuvintele reprezentantului său, “putem face multe lucruri pentru a ne adapta la reglementările în vigoare în diferitele destinaţii“.

Olivier Grémillon asigură că menţine “discuţii cu hotelierii, dar un este un război pentru că în principal doresc să ştie cum lucrăm noi”.

Olivier Grémillon asigură că menţine “discuţii cu hotelierii, dar un este un război pentru că în principal doresc să ştie cum lucrăm noi”.

De fapt, după cum afirmă Grémillon, “în multe cazuri nu există nici o reglementare a închirierilor de case de vacanţă; în altele da, dar este o legislaţie de acum câteva decenii, care este învechită, astfel că noi suntem întotdeauna dispuşi să purtăm discuţii cu guvernele naţionale şi locale pentru a o adapta la realitatea actuală.

Astfel, adaugă el, “ne-am propus că toată lumea să poată participa în această noua economie de care beneficiem toţi, pentru că aceasta înseamnă utilizarea activelor într-un mod eficient”, dar recunoaşte că sunt în “discuţii cu hotelierii, dar nu este un război pentru că doresc în principal să ştie cum lucrăm noi”.

 

Expansiune

Expansiunea companiei va rămâne concentrată pe Europa, unde are deja opt birouri datorită creşterii înregistrată, care ei speră să continue, deşi va intra în noi segmente de activitate, ca urmare a intrării recente în turismul de business (a se vedea: ‘Airbnb intră în turismul de business‘) şi geografic, având Asia ca obiectiv principal.

 

Sursă: hosteltur.com

2 comments

  1. […] la World Travel Market, unde a intervenit Olivier Grémillon, director pentru Europa al companiei (Airbnb la WTM: toata lumea ar trebui să poată să-şi închirieze casa), care a participat de data aceasta la zilele profesionale ale târgului de la […]

  2. […] Airbnb la WTM: toată lumea ar trebui să poata să-şi închirieze casa […]

Leave a Reply