Zece tehnologii care vor schimba camera de hotel

Camerele hotelului sunt în schimbare, acest lucru este un fapt. Tehnologiile hoteliere au intrat într-o fază de ritm rapid şi experţii se aşteaptă ca multe dispozitive create în ultimul deceniu vor deveni în curând un lucru obişnuit în cele mai multe hoteluri.

Iată o scurtă trecere în revistă a zece tehnologii mai mult sau mai puţin noi şi motivele pentru care ar trebui să fie luate în considerare de hoteluri:

1.Accesul fără cheie, aşa cum am informat deja în ştirea Smartphone-ul ca şi cheie a camerei de hotel. Au rămas în urma zilele în care a pierde cheia însemnă să rămâi pe hol. Lanţuri, cum ar fi Starwood Hotels & Resorts Worldwide oferă deja posibilitatea de a utiliza telefonul mobil pentru a deschide uşa prin intermediul unei aplicaţii în programul său de loialitate SPG (Starwood Preferred Guest), dar este de aşteptat ca tot mai multe hoteluri să adopte această metodă de intrare pe bază unei aplicaţii mobile. (La Hard Rock Hotel Tenerife oaspeţii primesc o brăţară atunci când fac check-in-ul ca şi cheie a camerei lor de hotel. Aşa o au întotdeauna la ei, se poate chiar uda, şi este imposibil de pierdut. Desigur, trebuie să aibă o memorie bună ca să nu uite numărul).

2. Televizor în oglinda de la baie, care este deja o realitate în mai multe hoteluri de lux din întreaga lume, în care clienţii se pot bucura de TV HD în oglindă în timp ce se bucură de o baie, saună sau înoată în piscină.NH Collection Eurobuildingare această opţiune în camerele sale tehnologice din Living Lab, în care sunt testate cu clienţi reali cele mai recente inovaţii.

3. Serviciu de concierge pentru Whatsapp:În multe hoteluri clienţii pot deja comunica nevoile lor personalului prin telefonul mobil (Mesagerie instantanee pentru a comunica cu hotelul înainte de sosire). Această aplicaţie permite oaspetelui să ceară mai multe prosoape sau un late check-out fără a se ridica din pat, astfel că experţii prevăd că va fi în curând disponibil în mai multe magazine.

4. Termostate inteligente, care implică din nou utilizarea telefonului mobil de către client. Tot mai multe hoteluri incorporează această tehnologie ce le permite să controleze temperatura din camera cu smartphone-ul, chiar şi fără a fi în ea.

În camerele tehnologice ale NH Collection Eurobuilding te poţi uita la televizor în timp ce faci duş.

În camerele tehnologice ale NH Collection Eurobuilding te poţi uita la televizor în timp ce faci duş.

5. Transmiterea de la dispozitivele lor la televizor: deja în multe hoteluri clienţii pot transmite conţinutul de pe laptop-urile, telefoanele mobile sau tabletele lor direct pe marile televizoare HD, ceea ce le permite să lucreze pe ecran sau să vadă conţinut de pe servicii de streaming, cum ar fi Hulu şi Netflix.

6. Iluminat inteligent:la fel ca şi posibiltatea ca clientul, printr-o aplicaţie de pe telefonul său mobil, să poată regla termostatul din camera sa, unele hoteluri le permite de asemenea să stingă luminile de la distanţă, ceea ce poate fi deosebit de util pentru cei care planifică o ieşire romantică.

7. Staţii pentru MP3: aceasta este una dintre cele mai comune tehnologii menţionate în această listă, dar nu trebuie trecută cu vederea, deoarece un număr bun de clienţi încep să o vadă ca un standard. Aceste staţii permit oaspetului să conecteze dispozitive în ceasuri sau difuzoare pentru a reproduce muzica şi a încărca bateria în acelaşi timp.

8. Internet de mare viteză: este clar că toate hotelurile oferă de obicei conexiune la internet de mare viteză, dar provocarea constă în a se asigura că este la fel de rapidă ca şi cea pe care uilizatorul o are în casă. O modalitate de a face acest lucru este de a oferi niveluri de viteză de bandă largă la preţuri diferite.

9. Senzori de lumina, simplu dar eficient: aceştia fac ca lumina să se aprindă atunci când clienul intră în cameră şi să se stângă după un timp fără nici o mişcare în cameră.

10. Roboţi: există deja hoteluri în care roboţii desfăşoară activităţi care înainte erau realizate de personalul de camere. De fapt, în Japonia s-a deschis primul hotel gestionat de roboţi şi hotelurile Aloft din Statele Unite au deja doi roboţi în echipa lor. (A se vedea, de asemenea, Roboţi, următoarea revoluţie a turismului)

 

Informaţia de referinţă este disponibilă pe Hospitality.net.

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

Leave a Reply