Zborul MH370 va fi declarat oficial pierdut

După aproape opt luni de la dispariţia lui şi rămând ca cel mai mare mister din istoria aviaţiei comerciale, Malaysia Airlines speră să poată declară oficial “pierdut” zborul MH370 înainte de sfârşitul anului, în scopul de a facilita plata unei despăgubiri integrale familiilor victimelor.

La ora 01:21 a dimineţii de 8 martie, un Boeing 777-200 al companiei Malaysia Airlines, care opera zborul MH370 cu 239 de persoane la bord a dispărut de pe radar, în timp ce acoperea traseul între Kuala Lumpur şi Beijing.

La 15 zile, autorităţile din Malaezia au anunţat oficial ca avionul Malaysia Airlines a căzut în Oceanul Indian şi nu existau supravieţuitori, dar această concluzie oficială, bazată pe datele de satelit, nu a fost acceptată de către familiile victimelor şi nici de către Guvernul chinez care a cerut dovezi concludente cu privire la ce s-a întâmplat.

Boeing 777 al Malaezia Airlines, similar modelului de aparat sinistrat.

Boeing 777 al Malaezia Airlines, similar modelului de aparat sinistrat.

Australia a condus căutarea în sud, la care au parrticipat alte 11 ţări: Malaezia, Japonia, China, Noua Zeelandă, Statele Unite, Indonezia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Coreea de Sud, India şi Norvegia.

 

Data oficială

Directorul comercial al companiei aeriene malaeziene, Hugh Denleavy, a declarat că guvernele din Australia şi Malaezia discuta încă cu privire la data oficială, dar este probabil ca aceasta să fie în următoarele două luni.

Dunleavy a făcut referire la Convenţia de la Montreal, care stabileşte un plafon pentru plăţile compensatorii de acest tip la 175.000 de dolari, dar pasagerii au posibilitatea de a întreprinde măsuri legale, dacă ei consideră că indemnizaţia ar trebui să fie mai mare. La mijlocul lunii iunie a acestui an, familiile pasagerilor au primit o compensare iniţială de 37.000 €.

“Ne vom asigura că îi vom compensa efectiv pentru pierderea celor dragi prin firmele de asigurare”, a spus Dunleavy. El a adăugat că “învăţăm mereu din situaţii, dar motivaţia şi dorinţa a fost de a avea grija de familii. Noi încercăm să urgentăm plata compensaţiilor atât cât putem, dar unele aspecte nu depind de compania aeriană”.

Dunleavy a declarat că procedura a fost mai simplă în cazul zborului MH17, doborât în Ucraina. “Ştim exact ce s-a întâmplat cu aeronava şi că putem merge mai departe cu plata integrală a despăgubirii membrilor familiilor”.

One comment

  1. […] zborul MH370 al Kuala Lumpur spre Beijing a dispărut cu 239 de pasageri la bord. În noiembrie, Zborul MH370 a fost declarat oficial pierdut. În luna iulie, zborul MH17 al Malaysia Airlines a fost doborat de rachete în timp ce survola […]

Leave a Reply