World Travel Market: optimism şi teamă în acelaşi timp

Industria turismului la nivel mondial menţine un optimism prudent înainte de sezonul 2016, dar teama de atacuri teroriste umbreşte perspectivele, după cum reflectă un sondaj realizat de World Travel Market. Companii şi destinatii au mers săptămâna trecută la Londra, unde a avut loc acest târg internaţional de turism.

Potrivit sondajului, 64% din manageri cred că sectorul turismului va înregistra o “creştere uşoară” anul viitor, în timp ce 15% se aşteaptă la o creştere “semnificativă” a activităţii.

Pe lângă mediul economic, unul dintre factorii care determină companiile turistice să fie optimiste cu privire la 2016 este ieftinirea combustibilului pentru aviaţie, ca urmare a scăderii preţului la petrol.

Mai mult decât atât, managerii intervievaţi de WTM chiar se aşteaptă ca în următorii cinci ani, zborurile intercontinentale low cost se vor consolida tocmai datorită acestor preţuri mai mici ale combustibilului.

O imagine de la deschiderea WTM, luni dimineaţa.

O imagine de la deschiderea WTM, luni dimineaţa.

Cu toate acestea, teama de atacuri teroriste sau percepţia de insecuritate în anumite destinatii din cauza situaţiei geopolitice va continua să aibă o pondere anul viitor atunci când vine vorba de alegerea destinaţiei.

În acest sens, şi conform sondajului realizat de World Travel Market în rândul consumatorilor din Marea Britanie, patru din zece turişti recunosc că în anul 2015 nu au putut să se relaxeze pe deplin în timpul vacantei, deoarece la un moment dat s-au temut de posibilitatea de a suferi un atentat.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply