Waldorf Astoria din New York va fi transformat în apartamente de lux

Noul propietar al iconicului Waldorf Astoria din New York intenţionează să transforme cele două turnuri faimoase ale sale în apartamente de lux, a informat portalul specializat în sectorul imobiliar Real Deal.

Compania de asigurare chineză Anbang, care a cumpărat anul trecut hotelul cu aproximativ 1.550 milioane de euro de la Hilton, calcă astfel pe urmele altor hoteluri mitice din oraşul zgarie-norilor, cum ar fi hotelul Plaza, vizavi de Central Park.

Noii propietari intenţionează să renoveze cele două turnuri centrale ale clădirii în apartamente rezidenţiale de lux “cu finisaje şi servicii de înaltă” calitate care să reflecte “statutul cultural şi social al Waldorf”, potrivit aceluiaşi portal.

“Potenţialii cumpărători vor avea nevoie de mai mult decât de bani pentru a putea cumpăra unul dintre apartamentele noastre”, a declarat recent preşedintele Anbang, Wu Xiaohui în timpul unei discuţii de la Universitatea Harvard.

Hotelul Waldorf Astoria din New York.

Hotelul Waldorf Astoria din New York.

 

Compania de asigurare chineză, care are active care depăşesc 114.000 milioane de dolari (100.000 milioane de euro), intenţionează să cumpere o clădire de 26 de etaje pe Fifth Avenue de la Blackstone Group în cadrul unei tranzacţii în care condiţiile financiare sunt necunoscute.

În camerele legendarului hotel din Manhattan au dormit de la preşedinţi, şefi de stat şi membrii ai familiilor regale pâna la cele mai bune vedete de la Hollywood, guru ai modei şi gangsterii cei mai de temut.

Clădirea sa actuala, stiuată în Park Avenue, este o capodoperă de Art Deco protejată din 1993, şi care la un moment dat a devenit cel mai mare hotel din lume şi un simbol al epocii de aur al oraşului New York.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply