Vola.ro – vânzări record de 1 milion de euro de Black Friday

Comunicat de presă

1 milion de căutări de bilete de avion şi vacanţe s-au înregistrat pe Vola.ro de Black Friday, ziua în care cea mai mare agenţie online de turism din Romania a pregătit reduceri record.

Vola.ro – Black Friday

Iată câteva dintre rezultatele zilei de 18 Noiembrie:

  • Vola.ro a pornit Black Friday la ora 8:01, iar în primele 15 minute erau deja înregistrate peste 900 de cereri de rezervare pentru bilete de avion şi pachete turistice, adică, în medie, o cerere pe secundă.
  • 170.000 de călători au accesat site-ul Vola.ro într-un interval de 24 de ore, generând 270.000 de vizite pe site-ul agenţiei şi 1,4 milioane de pagini vizitate.
  • În primele două ore, consultanţii Vola.ro au preluat peste 1300 de apeluri, cât pentru o întreagă zi obişnuită de lucru. La finalul Black Friday, s-au înregistrat de 3 ori mai multe apeluri faţă de o zi normală. Numărul maxim de apeluri simultane preluate în call-center a fost de 76.
  • De Black Friday, apelurile din call-center-ul Vola.ro au cumulat peste 131 de ore, adică 5 zile şi jumătate de convorbiri.
  • În total, Vola.ro a primit cereri pentru peste 4.700 de pachete turistice şi bilete de avion. În cazul pachetelor turistice, numărul a fost de 50 de ori mai mare faţă de o zi obişnuită.
  • Au fost disponibile la oferta peste 600 de pachete şi bilete de avion, iar anul viitor Vola îşi propune cel puţin să dubleze această cifră, dat fiind interesul mare al românilor pentru călătorii.
  • De Black Friday, valoarea vânzărilor brute înregistrate de Vola.ro a depăşit 1 milion de euro.
  • Peste 45% dintre vizitatorii Vola.ro şi-au făcut planuri de vacanţă de pe telefonul mobil.
  • Peste 8.000 de vizitatori s-au aflat în acelaşi timp pe site în căutare de oferte, marcând un record absolut pentru Vola. Produsele “vedetă” puse la vânzare s-au epuizat în primele 30 de secunde ale campaniei, interesul pentru campania Black Friday depăşind cele mai optimiste previziuni ale companiei.
  • În spatele Black Friday-ului Vola.ro a stat o echipă de peste 150 de oameni.

Cine a cumpărat de pe Vola.ro de Black Friday şi care au fost preferinţele turiştilor?

Românii şi-au alocat buget şi pentru vacanţe de Black Friday şi au preferat să îşi planifice călătoria în gaşcă. Cea mai mare tranzacţie cu bilete de avion de pe Vola.ro de Black Friday a fost de 3.063 euro pentru 27 de persoane.

Clientii Vola.ro au cumpărat city break-uri la Roma şi Praga, precum şi vacanţe pentru vara 2017 în Skiathos (Grecia), Kemer (Turcia) şi Silema (Malta) sau bilete de avion în special catre destinaţii din Europa.

În cazul biletelor de avion, cele mai căutate destinaţii au fost Roma, Madrid, Berlin, Bruxelles şi Londra. Cel mai ieftin bilet de avion achiziţionat ieri a fost de 1 EUR, pe ruta Timişoara – Milano, iar cel mai scump bilet de avion a fost de 1530 euro (destinaţia Bali).

În medie, un pachet turistic vândut de Vola.ro a avut o durată de 4 nopţi, iar media pe rezervare a fost de 3 persoane.

Cele mai solicitate luni au fost ianuarie, februarie şi iunie.

Daniel Truică, Director General Vola.ro  

“Doresc să mulţumesc deopotrivă angajaţilor pentru munca exemplară de ieri, clienţilor pentru încredere şi pentru că ne urmăresc site-ul în număr atât de mare, dar şi tuturor celor care au scris în permanenţă şi au informat opinia publică despre interesul tot mai mare al românilor pentru călătorii. Mă înclin în faţa tuturor, iar la anul sigur vom fi chiar mai buni!”

Leave a Reply