Virgin Galactic, noua versiune a SpaceShipTwo pentru zboruri spaţiale (video)

Virgin Galactic, compania de zboruri spaţiale aparţinând Virgin Group şi proiectul individual al magnatului britanic sir Richard Branson, a prezentat noua versiune a aeronavei sale SpaceShipTwo. Acest este avionul spaţial pe care compania îl va utiliza pentru a înlocui primul SpaceShipTwo, care s-a prăbuşit în timpul unui zbor de probă în deşertul Mojave în 2014.

Acest nou vehicul, unmit VSS Unit, este practic identic cu predecesorul său, cu excepţia unor schimbări fundamentale concepute pentru a-l face mai sigur.

După destrămarea dezintegrării în zborul navei spaţiale, SpaceShipTwo, la data de 31 octombrie 2014, un nou serviciu de transport a fost prezentat vineri 19 februarie într-un spectacol în stilul tipic al lui Branson în Mojave, California (video).

În stilul lui Branson

Nava a fost botezată cu numele de Eva Deia, nepoata lui Branson de un an, cu o sticlă de lapte în loc de tradiţionala şampanie. Aşa cum a anunţat fizicianul britanic Stephen Hawking într-un mesaj înregistrat, acest ar fi foarte mându să zboare cu noua VSS Unit (Virging Space Ship).

Urmând recomandările emise de Consiliul de Siguranţă a Transportului Naţional din Statele Unite (NTSB) după prăbuşirea din 2014, au fost realizate modificări la această a doua lansare, în special la tubul elicei. Scaled Composites, compania care produce nava, a avut echipe extrem de specializate în munca dură a instalaţiei de proceduri şi sisteme pentru a preveni noi incidente pentru a libera prea devreme unitatea.

Cu acest al doilea aparat, şapte piloţi de testare ai Virgin Atlantic vor putea relua zborurile; deşi primul zbor spaţial comercial nu va putea fi operat probabil decât după câţiva ani şi până la şase pasageri în spaţiu la de trei ori şi jumătate viteza sunetului. Lista candidaţilor ajunge deja la 700 de persoane care sunt dispuse să plătească preţul de 250.000 de dolari pe bilet.

Noul SpaceShipTwo, Unity VVS, al Virgin Galactic.

Noul SpaceShipTwo, Unity VVS, al Virgin Galactic.

 

Virgin Galactic relanseaza noul SpaceShipTwo pentru zboruri spaţiale (video).

Virgin Galactic relanseaza noul SpaceShipTwo pentru zboruri spaţiale (video).

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply