Shadow

Virgin Australia se declară în insolvență

Virgin Australia, a doua cea mai mare companie din țara oceanică, s-a declarat voluntar în insolvență, după ce nu a reușit să ajungă la un acord de salvare cu guvernul. Într-o declarație către piața bursieră australiană, compania a spus că măsura va ajuta la „recapitalizarea afacerii” și la „o poziție financiară mai puternică după criză COVID-19„. 

 

Compania, care are 91 de avioane și aproximativ 10.000 de muncitori, a fost înecată în datorii mari și o încetinire a activității în urma pandemiei noului coronavirus. 

 

Virgin Airlines a solicitat ajutor financiar guvernului australian, condus de premierul Scot Morrison, pentru a face față pe termen lung cu o parte a datoriei de 5.000 milioane de dolari locali (3.160 milioane de dolari americani sau 2.910 milioane de euro). 

Un avion al companiei.

 

Cu toate acestea, Executivul a refuzat în cele din urmă să accepte o salvare evaluată la aproximativ 1.400 de milioane de dolari locali (890 de milioane de dolari sau 815 de milioane de dolari). 

 

„Intenția noastră este să pornim într-un proces de restructurare și refinanțare a afacerii și scoaterei ei din administrare cât mai curând posibil”, a declarat noul administrator Vaughan Strawbridge al firmei de audit Deloitte. 

 

Magnatul britanic Richard Branson, care deține grupul Virgin și deține 10 la sută din acțiunile companiei aeriene, a cerut într-o scrisoare către muncitorilor săi să nu renunțe și a criticat decizia guvernului australian. „În majoritatea țărilor, guvernul a venit să ajute companiile aeriene în această criză fără precedent pentru sector. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat în Australia„, a spus el

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.