Video: Turcia la ITB Berlin

Turcia a ocupat cel mai mare pavilion la târgul ITB Berlin 2015, cu un total de 120 de expozanţi, în principal companii hoteliere. Dar, în acest an, industria turismului turcesc este preocupată de startul lent al rezervărilor turistice pentru vara viitoare.

În 2014, Turcia a primit 36,8 milioane de turişti străini, cu 5,5% mai mult faţă de anul anterior.

Sosirea de turişti străini germani a crescut cu 4,1%, ajungând la un volum de 5,2 milioane de turişti.

O bună parte din turiştii din nordul şi centrul Europei se cazează în hoteluri din ce în ce mai mari şi spectaculoase, în multe cazuri pe malul mării, cu instalaţii sportive, etc., care în plus sunt vândute în regim de all inclusive sau ultra all inclusive.

Cu toate acestea, pentru 2015 industria turismului turcească acceptă deja o scădere puternică a sosirilor de turişti ruşi, ceea ce a lăsat goale mii de camere, care în anii anteriori erau rezervate toată vara de această piaţă emitentă. A se vedea articolul Capul şi pajura târgului ITB Berlin.

Dar în plus, rezervările de pe marea piaţă emitentă, Germania, merg lent în primele luni ale anului 2015.

Aşa cum au afirmat analiştii la târgul ITB, rezervările lente cu care se confruntă industria turismului turcesc în Germania pentru vară poate fi legată de situaţia geopolitică delicată din Orientul Mijlociu, având în vedere graniţele extinse pe care le are cu Turcia cu Siria şi Irak.

Dacă rezervările nu încep să crească în Turcia în următoarele săptămâni, mai ales după târgul MITT de la Moscova, care va avea loc între 18 şi 21 martie, s-ar putea declansa un război al preţurilor.

 

 

Sursă: hosteltur.com

2 comments

  1. […] Târgul ITB de la Berlin, care a avut loc în luna martie, Turcia ocupă cel mai mare pavilion al târgului, cu un total de 120 de expozanţi, în principal companiile hoteliere. A se vedea, de asemenea, Video: Turcia la ITB Berlin. […]

  2. […] Spania continuă să fie destinaţia preferată din străinătate pentru turiştii germani, cu o cotă de piaţă de 13%, urmată de Italia, Turcia şi Austria. Franţa este a cincea, dar ar putea fi depăşită de Croaţia şi Grecia. A se vedea, de asemenea, articolul Video: Turcia la ITB Berlin. […]

Leave a Reply