Veniturile hoteliere se reduc cu 0,4% la fiecare creştere de 10% a Airbnb

Cifra de afaceri a indusriei hoteliere se reduce cu 0,4% la fiecare creştere de 10% a afacerii Airbnb, aşa cum a dezvăluit cercetătoarea chineză Luqi Lu în timpul participării sale la congresul internaţional despre turism organizat de Universitatea Politehnică din Cartagena (UPCT) din Spania. 

Lu a studiat luni de zile cum platforma de închiriere între persoane particulare afectează comportamentul turiştilor şi a constatat că 61% dintre cei care caută cazare în Marea Britanie compară preţurile hotelurilor şi apartamentelor private.

77% dintre cei care aleg Airbnb economisesc bani. În medie, aproape jumătate din costul pe care l-ar plăti unui hotel”, adaugă cercetătoare Universităţii Sheffield Hallam. “Platforma concurează în special cu hotelurile low cost, pentru că nu oferă confortul hotelurilor de nivel superior”, adaugă el.

Cercetătoarea Luqi Lu.

Cercetătoarea Luqi Lu.

Lu, care a subliniat “greutatea mare” pe care o are industria hotelieră în economie şi în generarea locurilor de muncă, a indicat că “punctul slab al Airbnb este siguranţa, oferă mult mai puţine garanţii decât o locuinţa tradiţională”.

Cercetătoarea recomandă sectorului hotelier să urmeze două linii de acţiune împotriva acestei competiţii: programe de loialitate care să implice o economisire pentru clienţi şi cooperarea între hoteluri pe platforme comune de rezervare online.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply