Shadow

Veneția va deveni un oraș cu plată din iunie 2022

Din vara viitoare, cei care doresc să viziteze Veneția trebuie să își rezerve șederea și să plătească pentru a intra în oraș prin accesele situate în principalele puncte ale centrului istoric, așa cum au informat duminică mai multe mass-media italiene. 

 

Măsura, care a fost întârziată de pandemie, a trebuit să înceapă să fie aplicată de la 1 ianuarie, dar nu va fi până la 1 iunie când vor intra în vigoare turnichetele, deși în septembrie va începe să fie testat într-o zonă specifică a orașului cu patru modele de turnichete pe care Primăria le testează. 

 

Intrarea în Veneția, numit ar fi primul oraș din lume cu o intrare calculată și plătită, ar putea costa între 3 și 10 euro, în funcție de zi și de numărul de persoane așteptate. 

Veneția încearcă să controleze turismul și care contribuie la conservarea sa. Fotografie: PxHere.

 

Rezidenții din regiunea Veneto un vor plăti, deși nu este exclus ca aceștia să fie obligați să rezerve, în timp ce copiii cu vârsta sub șase ai, rudele până în al treilea grad ale rezidenților și membrii de familie ai persoanelor în care locuiesc pentru chirie în municipalitate, printre altele. 

 

Rezervarea se va face printr-o aplicație sau pe web, cu un cod QR care va servi pentru a trece cititoarele optice ale turnichetelor, parte a unui sistem tehnologic care include mai mult de 500 de camere de înaltă definiție pe care forțele de ordine le-au folosit în timpul G20 Economy din iulie și o sută de senzori care prin smartphone-uri conectează rețele de telefonie mobilă ale celor din oraș. 

 

Testele vor începe în septembrie pe insulă Tronchetto, unde se află comanda poliției locale și locul de unde întregul teritoriu este controlat digital. 

 

Interdicția marilor nave de croazieră

Așa cum informam în articolul Veneția, fără un plan B după interzicerea croazierelor, în iulie Italia a aprobat un decret-lege cu măsuri „urgente” pentru protecția căilor navigabile de interes cultural și pentru protejarea Veneției a anunțat interzicerea intrării navelor mari în oraș de la 1 august

 

Acum, viitorul nu este doar incert pentru muncitorii portuari, deoarece, în timp ce guvernul italian a adoptat legi de mai multe ori în trecut pentru a limita accesul navelor maritime la Veneția, nu are încă un punct de acostare alternativ pregătit. 

 

Măsura contraversată

În primele zece zile ale lunii august, au sosit oameni din 136 de țări diferite, majoritatea turiștilor străini, cu vârfuri de 85.000 pe 5 august și 80.000 pe 18 august, în timp ce în rest au fost cuantificate între 50 și 60.000, deși încă departe de cifre pre-pandemie, cu o vară medie de 110.000 de vizitatori zilnici, potrivit II Corriere della Sera. 

 

Controversa este servită, deoarece mulți o consideră „o măsură neconstituțională și contrară legislației europene”, așa cum spune consilierul Marco Gasparinetti, pentru care se poate face așa ceva „pentru o zonă limitată, precum Piața San Marco, dar nu pentru un oraș întreg” și reprezintă „consacrarea Veneției ca parc tematic”. 

 

„Măsura care ar putea intra în vigoare din vara anului 2022 nu servește la programarea fluxurilor, este doar un mod de a câștiga bani. Și noi, venețienii nu vom asculta, deoarece nu avem intenția de a permite să fim înregistrați în trecerea noastră prin turnichete”, asigură La Stampa. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.