Vânzările Thomas Cook cresc în Germania în timp ce se menţin în Marea Britanie

Datele de vânzări cumulate pentru vara anului 2014 în cazul grupului Thomas Cook arată că acestea au crescut cu 2% în Europa Centrală, a cărui principal emitent este piaţa germană, în timp ce pe piaţa emitentă britanică a reuşit să menţină vânzările de anul trecut.

În timpul sezonului de vârf, turoperatorii grupului şi-au crescut în total capacitatea cu 1%, sub creşterea de anul precedent. Pe partea negativă scoate în evidenţă slăbiciunea pieţei franceze, unde rezervările de vara au scăzut cu 12%.

În ţările nordice, rezervările au crescut cu 3%, deşi în ansamblu activitatea turoperatorilor Thomas Cook în toate pieţele sale a rămas la fel ca anul trecut.

Vânzările Thomas Cook cresc în Germania în timp ce se menţin în Marea Britanie

În ceea ce priveşte datele pentru iarnă 2014-2015, grupul a vândut 55% din programele sale, reprezentând cu 1% mai puţin decât anul trecut la aceeaşi dată.

În cazul Marii Britanii, rezervările menţin o creştere de 5% cu o creştere a capacităţii de 10%. Cu toate acestea, în Germania suferă o scădere de 5%, dar menţine de moment reducerea de capacitate de 9%. Grupul constată că există un sentiment de slăbiciune în consum, în cazul pieţei germane, dar este suficient de flexibil pentru a o creşte, dacă este necesar.

În Franţa, rezervările pentru iarnă sunt cu 15% sub nivelul anului precedent şi în ţările nordice menţin o scădere de 2%.

În ceea ce priveşte rezervările în avans (early bookings) pentru vara anului 2015, turoperatorii Thomas Cook au vândut deja 23%, cu o creştere a rezervărilor de 8% şi o creştere a preţurilor de 1%.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply