Următoarea staṭie, Google: Silicon Valley se consolidează ca destinaṭie turistică

Silicon Valley, în San Francisco, cel mai important centru de tehnologie din lume, este asociat cu inovaṭia şi creativitatea şi cu branduri precum Google sau Facebook.  Embleme  foarte cunoscute care au transformat acest loc într-o destinaṭie turistică. Iubitorii de tehnologie ajung în cea mai faimoasă vale din California ca autentici pelerini pentru a se fotografia în faṭa sediilor celor mai emblematice companii de tehnologie. 

În ultimii ani s-au înmultit companiile care oferă excursii pentru a cunoaşte mecca tehnologiei. Ca şi companie de turism San Jose Silicon Valley Tours, care face publicitate pe site-ul său de excursii pentru 100 de dolari de persoana, cu minim 25 de membri pe grup. Explică faptul că printre cele mai populare opriri se află grădina cu figurile sistemului de operare Android, în campusul Google din Mountain View; magazinul sediului Apple din Cupertino, sau posterul cu pictograma “îmi place” în birourile Facebook.

Silicon Valley concentrează cele mai importante companii de tehnologie din lume. Branduri, cum ar fi GoogleFacebookYahooIntelHPApple sau Linkedin îşi au sediul în acest spaṭiu. “Valea Siliciului”, tradus în română, îşi datorează numele concentrării mari de companii care utilizează siliciul la fabricarea cipurilor.

Următoarea staṭie, Google: Silicon Valley se consolidează ca destinaṭie turistică

Următoarea staṭie, Google: Silicon Valley se consolidează ca destinaṭie turistică

Această agenṭie oferă potenṭialilor clienṭi chiar şi posibilitatea de a “degusta viaṭa tehnologiei de vârf” în timpul unei mesei într-una dintre cafenelele corporative sau într-unul din localurile preferate ale guru tehnologiei.

Excursiile cu ghid includ, de asemenea, opriri la numărul 367 al Addison Avenue, în oraşul Palo Alto, în care se află garajul numit ca “locul de naştere al Silicon Valley” şi in care Hewlett Packard a fost creată la sfârşitul anilor 30.

Numărul 232 al Santa Margarita Avenue, în municipiul Menlo Park, este o altă oprire obligatorie, deoarece este locul unde Larry Page y Sergey Brin au creat Google, care a cumpărat casa şi garajul în anul 2005, cu scopul de “a conserva” o parte din istoria sa, a explicat firma.

Tours by Locals oferă excursii de nouă ore pentru şase persoane; Golden Horizon  organizează excursii de opt ore în SUV-uri pentru grupuri de până la şapte persoane, iar Friend Town, visite de opt ore individuale sau pentru grupuri de până la şase persoane, după cum informează Efe.

 

Atracṭii

Pe lângă posibilitatea de a-ṭi face selfie lângă faṭadele clădirilor principalelor branduri, se pot vizita anumite locuri.

Intel are propiul său muzeu, în care vizitatorii pot învăṭa despre modalităṭile de utilizare a siliciului său despre microprocesoare, printre alte inovaṭii. La Computer History Museum se poate face un tur al evoluṭiei computerelor pâna la era digitală. Aici pot fi văzute primele calculatoare, de la mini-calculaoare la echipamentele sofisticate actuale.

Şi că, în orice rută turistică, este posibilă şi realizarea de cumpărături în Silicon Valley, există mai multe spaṭii pentru a cumpăra cele mai bune amintiri ale leagănului inovaṭiei.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply