Un informatician de 22 de ani, dat în judecată de United şi Orbitz

Compania aeriană United şi agenţia de turism online Orbitz au dat în judecată un informatician de 22 de ani pentru că a creat un site care găseşte zboruri ieftine cu o metodă cunoscută sub numele de “hidden city” (oraşul ascuns).

Potrivit mass-mediei locale, Aktarer Zaman, un tânăr newyorkez născut în Bangladesh a creat în 2013 site-ul Skiplagged.com, având ca strategie cumpărarea unui bilet de avion cu o escală în destinul real al pasagerului.

Adică, dacă vrei să mergi din Washington DC în Atlanta, trebuie să cumperi un zbor cu escală în acel oraş şi, de exemplu, destinaţia Las Vegas.

Trucul funcţionează doar pentru biletele de dus (fără întors) şi fără să înregistrezi bagaje, care ar ajunge la destinaţia finală fără să le ridice nimeni.

Plângerea făcută de United şi Orbitz numeşte această tactică “concurenţa neloială” şi are drept scop recuperarea a 75.000 de dolari în venituri, pe care estimează că le-a pierdut din cauza ideii acestui tânăr informatician.

“Metoda ‘hidden city’ a existat de mai mult timp, dar nu a fost foarte accesibilă consumatorilor”, a explicat Zaman publicaţiei CNN Money.

Tânărul, absolvent de informatică la Rensselaer Polytechnic Institute la doar 20 de ani, spune că se atepta la plângere, dar susţine că nu este nimic ilegal în practicile sale.

United şi Orbitz cer unui tânăr informatician pentru un site de zboruri ieftine.  #shu#

United şi Orbitz cer unui tânăr informatician pentru un site de zboruri ieftine. Imagine Shutterstock.

 

Acum, în timp ce tânărul continuă să lucreze la noul proiect tehnologic despre care nu a dat detalii, va trebui să facă faţă costurilor de judecată cu doi giganţi corporativi, cum ar fi United şi Orbitz.

În prezent, site-ul funcţionează încă şi pe el sunt promovate zboruri cu reduceri între 16% şi 68% faţă de tarifele convenţionale.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply