Shadow

Un hotel de lux devine cămin studențesc

Swissôtel Oerlikon, un hotel din Zurich care a dat faliment în noiembrie anul trecut și unde a petrece o noapte costă 180 de euro, în luna aprilie a devenit un cămin pentru studenți, care plătesc acum 100 de euro pe săptămână pentru a sta în această unitate de cazare de lux. Și, așa cum explică noii oaspeți ai clădirii, „pandemia ne-a oferit una dintre cele mai rare oportunități pe care altfel nu le-am fi avut niciodată. 

Vechiul hotel Swissôtel Zurich Oerlikon.

Impactul pandemiei

Adevărul este că industria turismului elvețian suferă, de asemenea, efectele pandemiei, iar scăderea drastică a călătoriilor de afaceri a provocat falimentul a două hoteluri emblematice din țară, Swissôtel Oerlikon și Swissôtel Basel.

Proprietarul Swissôtel Oerlikon este fondul de investiții Credit Suisse’s Real Estate Fund Ospitality. După falimentul hotelului din toamna anului trecut, acest fond a prezentat un proiect pentru renovarea clădirii care va implica reducerea afacerii hoteliere, potrivit mediului financiar Finews.com.

Conform acestui proiect, acest hotel, care a fost construit în urmă cu 50 de ani și are 250 de camere, va fi transformat într-un aparthotel cu 132 de apartamente de diferite dimensiuni.

Lucrările de transformare a clădirii nu au început încă, în așteptarea autorizațiilor, iar lucrările vor dura doi ani.

În plus, fondul imobiliar al Credit Suisse negociază cu grupul hotelier Accor, atsfel încât multinaționala franceză să preia conducerea noii unități în viitor, odată ce a fost redimensionată.

Interiorul clădirii.

O soluție temporară

Între timp, ce se putea face cu clădirea? Atunci apar acele rare oportunități care au beneficiat studenții care locuiesc acum la hotel.

Iar fondul elvețian care deține hotelul a semnat un acord temporar cu compania Novac Solutions, un startup care a închiriat 170 de camere cu scopul de a transforma vechiul hotel de lux într-o clădire pentru sejururi lungi sau coliving.

Celelalte 80 de camere vor fi transformate într-un hotel cu check-in automat.

Una dintre camerele hotelului.

Tinerii fericiți, pentru că sunt încă o dată într-un mediu studențesc

În următorul videoclip realizat de BBC putem vedea mai mulți studenți care își povestesc experiența de a trăi în acest hotel de lux, plătind doar aproximativ 100 de euro pe săptămână, jumătate cât costă o cameră într-un apartament studențesc din Zurich.

„Vederile sunt incredibile, poți vedea tot orașul Zurich din camera ta”, spune un student.

Tinerii apreciază, de asemenea, faptul că, după un an de pandemie, închidere și cursuri online, au posibilitatea de a locui în acest hotel vechi (unde există zone comune și chiar sală de sport) le-a permis să fie din nou într-un mediu studențesc și „să revină puțin” la viața lor de studenți. „În fiecare zi vezi fețe noi și pentru mine acesta este cel mai bun lucru care mi s-ar putea întâmplă”, conhide o tânără.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.