Un hacker a realizat o înşelătorie de 1,8 mil. € accesând GDS-urile

Un cetăţean din Camerun tocmai a fost condamnat pentru o înşelătorie în formă continuată între 2011 şi 2014. Acesta se dădea drept compania aeriană şi înşela prin e-mailuri angajaţii acestora pentru a obţine parolele mai multor GDS-uri americane, prin intermediul cărora obţinea bilete pe care apoi le revindea. Valoarea estimată a escrocheriei este de două milioane de dolari (1,8 mil. €).

Hacker-ul este Eric Donys Simeu, având puţin pest 30 de ani, care timp de 3 ani a utilizat phishing-ul (uzurparea identităţii) şi trimetea e-mailuri către angajaţii companiilor aeriene. Aceste e-maluri păreau a fi comunicări interne ale propiilor companiilor aeriene, şi includea link-uri care duceau la ceea ce părea a fi site-urile companiilor aeriene în cauză. Angajaţii care cădeau în capcană, dădeau clic pe link şi introduceau parolele lor, care erau captate de hacker.

Cu aceste parole Simeu intra în mai multe GDS-uri din Statele Unite, prin intermediul cărora obţinea bilete de avion. Un total de două milioane de dolari (1,8 milioane de euro) în trei ani. Aceste bilete le vindea apoi la preţuri mai mici, de unde obţinea beneficiul escrocheriei.

Un hacker a realizat o înşelătorie de 1,8 mil. € accesând GDS-urile

Un hacker a realizat o înşelătorie de 1,8 mil. € accesând GDS-urile

Fraudatorul a fost descoperit la sfârşitul anului 2014, atunci când călătorea cu un paşaport fals. El a fost extradat în Statele Unite, aceasta fiind considerată ţara afectată de fraudă, unde a fost acuzat de conspiraţie şi criminalitate informatică, iar după un an şi jumătate, tocmai a fost condamnat.

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply