Uber va fi ilegală în Franţa de la 1 ianuarie 2015

Serviciul privat de transport de pasageri oferit prin aplicaţie UberPOP de catre start-up-ul de tehnologie american Uber va fi declarat ilegal în Franţa de la 1 ianuarie anul următor şi utilizarea acestuia ar putea fi sancţionată cu doi ani de închisoare şi amenzi de 300.000 de euro, după cum a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne francez, Pierre-Henry Brandet în declaraţiile sale pentru iTELE.

Luna aceasta, activitatea Uber înceta în toată Spania prin hotărâre judecătorească. Hotărârea a coincis cu o decizie similară în Olanda şi New Delhi, unde Uber a fost interzis. În cazul francez, acest lucru s-a întamplat prin legislaţie şi, de fapt, prin normele care reglementează serviciul de taxi şi maşinile cu şofer.

Legea adoptată de Guvern prin reglementarea profesiei de şofer de taxi şi a autoturismelor cu şofer, care intră în vigoare la 1 ianuarie este mult mai restrictivă pentru companiile acestui tip de transport“, a spus Brandet referindu-se la legea cunoscută sub numele de Legea Thévenoud în acelaşi moment în care aveau loc proteste ale sectorului de taxi în Paris.

În acest sens, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Franţei a avertizat că noua legislaţie prevede amenzi grele pentru aplicaţii, cum ar fi UberPOP, care ar putea ajunge la 300.000 de euro şi impunerea unei pedepse de doi ani de închisoare.

Uber va fi ilegală în Franţa de la 1 ianuarie 2015

Uber va fi ilegală în Franţa de la 1 ianuarie 2015

 

Nu este doar ilegal să plăteşti pentru acest serviciu ci este şi un pericol real pentru consumator“, a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, semnalând că şoferii contactaţi prin intermediul acestor aplicaţii nu au o asigurare adecvată.

Şoferii de taxi francezi au protestat la data de 15 decembrie în apropierea aeroporturilor Paris Roissy-Charles de Gaulle şi Orly pentru a denunţa “concurenţa neloială” pe care o reprezintă pentru ei serviciul oferit de UberPop.

În luna octombrie, filiala franceză a companiei Uber a fost condamnată să plătească o amendă de 100.000 de euro pentru “practici comerciale înşelătoare” pentru ca a prezentat UberPOP ca un serviciu pentru a partaja vehicolul, aşa cum a informat ziarul de economie francez Les Echos.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply