Uber suspendă în Franţa controversată sa aplicaţie uberPOP

Uber a anunţat vinerea aceasta suspendarea în Franţa a polemicului său serviciu de transport urban prin intermediul aplicaţiei uberPOP, după protestele făcute de şoferii de taxi francezi, care până la urmă au avut ca rezultat interzicerea aplicaţiei de către Primăria din Paris şi arestarea directorilor pentru Franţa şi Europa a start-up-ului de tehnologie. Ei sunt acuzaţi, printre alte infracţiuni; de “a pune în contact clienţii, cu persoane fizice care folosesc propiul vehicul pentru transport fără a plăti impozite” (a se vedea: Doi directori executivi ai Uber pentru Franţa şi Europa au fost arestaţi).

Uber suspendă în Franţa controversată sa aplicaţie uberPOP

Uber suspendă în Franţa controversată sa aplicaţie uberPOP

“Uber a decis să suspende imediat UberPOP în Franţa, în aşteptarea deciziei Consiliului Constituţional trebuie să o dea cu privire la acest serviciu de acum până la sfârşitul lunii septembrie”, a declarat firma cu sediul în San Francisco, California într-un comunicat publicat de agenţia de ştiri franceză AFP.

Compania a decis să ia măsura după “actele de violenţă din ultimele două săptămâni”, referindu-se la demonstraţiile uneori violente efectuate de aproximativ 3.000 de şoferi de taxi în Paris şi alte oraşe importante din Franţa. Ei au denunţat “concurenţa neloială a şoferilor UberPOP, care nu sunt profesionişti ci particulari”.

În comunicatul său, Uber nu face nicio referire la trimiterea directorilor săi în instanţă, în faţa căreia trebuie să se prezinte la 30 septembrie.

Concret, directorul general al Uber Franta, Thibault Simphal, si directorul Uber pentru Europa Occidentală, Pierre-Dimitri Gore-Coty, vor fi judecaţi de practici comerciale neloiale, complicitate la practicarea ilegală a profesei de şofer de taxi şi tratamentul ilegal de date informatice. În plus faţă de aceste delicte, ei sunt acuzaţi că “pun în contact clienţi cu persoane fizice care folosesc propiul vehicul pentru transport fără a plăti impozite”.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply