Uber obţine un armistriţiu în New York

Primarul din New YorkBill de Blasio, semnează un armistiţiu de patru luni cu Uber în timp ce Uber a comandat un studiu privind traficul aglomerat din oraş. Primarul Democrat a trebuit să prezinte săptămâna trecută un plan pentru limitarea creşterii rapide a Uber, care are deja în circulaţie mai mult de 15.000 de vehicule în oraş, dar orice măsura este amânată până la prezentarea studiului.

Abundenţa de vehicule cu “U” de la Uber a făcut ca preţul plătit pentru licenţa de taxi să scadă în ultimii ani. Uber are deja mai multe vehicule circulând prin New York decât cunoscutele taxiuri galbene, a căror licenţe de operare au scăzut în ultimii ani, de când serviciul de colaborare a intrat în oraş în 2011. Potrivit NYC Taxi and Limousine Commission, se înregistrează 2.000 de vehicule noi pe lună.

Dar războiul purtat de primarul De Blasio împotriva lui Uber a întâmpinat dificultăţi. Guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo, s-a pus de partea intereselor lui Uber susţinând că, aşa cum s-a făcut în San Francisco în aceeaşi problemă, administraţia nu ar trebui să intervină în activitatea companiei private şi cu atât mai puţin să restrângă crearea locurilor de muncă pe care o aduce acest portal. De fapt, primarul a fost acuzat de eliminarea posibilităţii de a crea până la 10.000 de locuri de muncă în cazul în care activitatea Uber este restricţionată.

Uber obţine un armistriţiu în New York

Uber obţine un armistriţiu în New York

 

Patronatul şoferilor de taxi este unul dintre principalii contribuali la campaniile electorale ale primarului, ceea ce a făcut ca De Blasio să fie acuzat că încearcă să-îi favorizeze. New York nu este singurul oraş în război cu Uber, activitatea portalului a fost interzisă în unele capitale americane şi în California a fost sancţionat cu 7.3 milioane de dolari pentru nerespectarea normelor.

Armistiţiul semnat în New York, pe perioada elaborării studiului cu privire la congestionarea traficului, a facilitat situaţia. Uber s-a angajat să colaboreze cu acest studiu, şi deşi flota sa ar putea creşte, va trebui ca aceasta să se facă într-o manieră mult mai controlată. Dacă studiul concluzionează că este necesar să se ia măsuri pentru a atenua traficul din oraş sau a reduce contaminarea, primăria ar putea pune limite la creşterea companiei Uber.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply