Uber încheie un parteneriat cu Hainan Airlines pentru a elimina barierele în China

Serviciile controversatei firme de transport americane Uber şi compania chineză Hainan Airlines, cea mai mare companie aeriană privată şi a patra din ţară în ceea ce priveşte flota, au anunţat un acord de cooperare pentru a oferi în comun zboruri şi servicii de taxi în ţara asiatică, în care startup-ul cu sediul în Silicon Valley a avut probleme pentru a oferi serviciul său original de căutare de şoferi pe Internet.

Acest lucru a fost informat de agenţia oficială Xinhua, în care se explică faptul că, în conformitate cu acordul, Uber va oferi pasagerilor zborurilor companiei Hainan Airlines transportul de la aeroport la destinaţiile lor, precum şi de la locul de sosire la aeroport; serviciu similar cu cel oferit de hotelurile grupului HNA, care are o participaţie semnificativă în holding-ul companiei.

Uber încheie un parteneriat cu Hainan Airlines pentru a elimina barierele în China

Uber încheie un parteneriat cu Hainan Airlines pentru a elimina barierele în China.

Uber şi Hainan Airlines au subliniat că ei vor lua în considerare, în viitor, o cooperare mai mare în sectorul financiar, precum şi oferirea de servicii în comun în aplicaţiile pe care ambele companii le au pentru smartphone-uri.

Uber s-a confruntat cu o puternică rezistenţă în China. La începutul anului 2015, guvernul chinez a interzis şoferilor de autoturisme private să ofere servicii prin intermediul aplicaţiilor de transport. Mai târziu, poliţia a perchiziţionat birourile companiei Uber în oraşurile Guangzhou, în sudul ţării, luând sub sechestru iPhone-uri şi alte echipamente utilizate pentru a gestiona afacerea. Comisia de transport a oraşului a declarat că suspecta că Uber opera un serviciu de taxi ilegal fără registrul comercial adecvat.

La mijlocul anului, Uber a anunţat investiţii majore în China, de până la 1.000 de milioane de dolari pentru a atrage simpatia guvernului şi a elimina blocarea activităţii sale şi efectele războiului declarat de principalul său concurent apărut dupa fuziunea celor două cele mai mari aplicaţii locale de rezervare de maşini şi de taxiuri din ţară, Didi Dache şi Kaudi Dache.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply